Ανακοίνωση Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού για τις καταστροφές και τα θύματα από τις πλυμμήρες

Δημοσιεύτηκε στις

 Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων, από τις πλημμύρες στην Δυτική Αττική και την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί τις μέρες αυτές σε όλη τη χώρα.

 Οι επαναλαμβανόμενες απώλειες ανθρώπινων ζωών, σπιτιών και περιουσιών, εξαιτίας καιρικών και φυσικών φαινομένων, επιβεβαιώνουν κάθε φορά, με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι τα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας, στις περιοχές που ζει η εργατική τάξη και ο φτωχός λαός, αποτελούν για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του «περιττό έξοδο».

 Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως άλλωστε και τα μέτρα πυροπροστασίας, αντισεισμικής θωράκισης κλπ. δεν είναι προτεραιότητα ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε της Κυβέρνησης, που χρηματοδοτούν από τους ματωμένους φόρους του λαού επιχειρηματικούς ομίλους και όχι μέτρα προστασίας της ζωής και περιουσίας των εργαζόμενων.

 Επιβεβαιώνεται ότι ή περιβόητη ανάπτυξη που ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προκάτοχοί του, έχει κάνει σημαία, όχι μόνο δεν είναι κοινή για το κεφάλαιο και τον λαό, αλλάείναι ξένη, εχθρική και επικίνδυνη για τις ανάγκες και τη ζωή των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

 Κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχτεί την «πραγματικότητα» αυτή. Να μην αποδεχτεί ότι είναι «λογικό» να γινόμαστε θύματα των καιρικών φαινομένων, να χάνουμε τις περιουσίες μας, τα σπίτια μας, τις ζωές μας. Ότι στην εποχή που ζούμε, με την επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη που υπάρχει, με τον τεράστιο πλούτο που παράγεται από εμάς, θα «τρέμουμε» κάθε φορά που έρχεται βροχή, χιονιάς ή καύσωνας.

 Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους να κάνουν υπόθεσή τους την διεκδίκηση και την πάλη για την προστασία της ζωής μας και των οικογενειών μας.

 Απαιτούμε από την Κυβέρνηση:

  • να πάρει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών

  • να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας- ιδιαίτερα στις περιοχές με οξυμένα και εμφανή προβλήματα. ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 1η Μάη Υποκλινόμαστε με σεβασμό στους νεκρούς της εργατικής τάξης!

ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 10:30πμ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙ: 10:00πμ – ΑΓΑΛΜΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙ: 11:00πμ –...

Δημοσιογραφική Συνεργασία: Η ΕΣΗΕΑ αναγνωρίζει το ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο του Κοσσόβου

Η “Δημοσιογραφική Συνεργασία” καταγγέλλει την απόφαση του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ να συμμετάσχει στη Γενική...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Δρομολόγια στα όρια σωματικής και ψυχικής εξόντωσης των ναυτεργατών από την Seajets

 Καταγγέλλουμε τις συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι  ναυτεργάτες  όλων των ειδικοτήτων στα πλοία Champion...