Ανακοίνωση Συμπαραστασης Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου προς κατοίκους Πάτμου-Λειψών-Αγαθονησίων

Δημοσιεύτηκε στις

To Εργατικό Κέντρο εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Πάτμου – Λειψών και Αγαθονησίου που αγωνίζονται για Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Η επικίνδυνη κατάσταση που περιγράφεται στο έγγραφο-υπόμνημά τους δεν είναι μοναδικό φαινόμενο που συναντά κάποιος σε ορισμένα μικρά και απομακρυσμένα νησιά της περιοχής μας.

Στην Κω και στην Κάλυμνο μεγαλύτερα νησιά της περιοχής τα προβλήματα είναι το ίδιο εκρηκτικά.

Στην Κω νησί ,διαφημισμένο για τουριστικούς λόγους,πατρίδα του Ιπποκράτη,το νοσοκομείο δεν έχει εδώ και χρόνια παιδίατρο,η καρδιολογική κινδυνεύει με κλείσιμο μετά την αποχώρηση του επικουρικού γιατρού , το προσωπικό είναι ελάχιστο ,η έλλειψη των υλικών και μηχανημάτων είναι μόνιμη κατάσταση.

Στην Κάλυμνο δεν υπάρχει τομογράφος, η αίθουσα αποσυμπίεσης από τις ελάχιστες στην Ελλάδα δεν λειτουργεί,το προσωπικό είναι επίσης ελάχιστο ,υλικά και προμήθειες λείπουν βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή ασθενών.

Τα τελευταία χρόνια η στοχευμένη υποβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας βοήθησε την γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα με παταγώδη φαινόμενα αισχροκέρδειας να παρατηρούνται όλο και πιο συχνά.Παράλληλα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυξάνονται σε παράλληλη πορεία με τις μειώσεις των εισοδημάτων του λαού που ακριβοπληρώνει τις παροχές υγείας και το φάρμακο.

Όλα αυτά έρχονται ως συνέχεια και συνέπεια των πολιτικών επιταγών της Ε.Ε και των κυβερνήσεων που αποδέχονται και υπηρετούν την ύπαρξη και υπεράσπισή της ένωσης που δημιουργήθηκε για να υπερασπιστεί διαχρονικά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την κληρονομιά των μειωμένων προϋπολογισμών, τον «πατριωτικό» συμβιβασμό ,τις άφαντες κόκκινες γραμμές.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο όσο και το σύνολο της Εργατικής Τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, εύκολα σήμερα μπορούν να συμπεράνουν ότι ο μονόδρομος για να λυθούν μια και καλή όλα αυτά τα ασφυκτικά προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή μας είναι ο δρόμος του αγώνα με στόχο την κατάκτηση σύγχρονων δημόσιων και δωρεάν παροχών υγείας ,τέτοιων που αντιστοιχούν στην αναπτυγμένη επιστήμη και τεχνολογία.

Ελπίδα για αλλαγή της δύσκολης κατάστασης που ζούμε μόνο οι

εργατικοί-λαϊκοί αγώνες μπορούν να δημιουργήσουν και ο

επίμονος αγώνας των κατοίκων της Πάτμου-Λειψών και Αγαθονήσου για ενιαίο, καθολικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης είναι ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα.

Υιοθετούμε τις διεκδικήσεις των κατοίκων και ενώνουμε τις φωνές μας με τις δικές τους φωνές.

Δυναμώνουμε τις προσπάθειές μας και οργανώνουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις μας όπως το συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη και την Απεργία στα τέλη του μήνα.

 

20/5/2015

Το ΔΣ

 

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...