Ανακοίνωση ΣΕΤΗΠ για Συλλαλητήριο 9 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

«Βγες έξω σύντροφε! Ρίσκαρε

Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι -τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή

Και της δουλειάς τη θέση, που αύριο θα χάσεις. Μπρος στο δρόμο έξω! Αγωνίσου

Να περιμένεις πια δεν γίνεται, είναι πολύ αργά!» B. Brecht

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Τα νέα μέτρα που φέρνουν για τη φορολογία, τα εργασιακά, τις απολύσεις, το δικαίωμα της εργατικής τάξης να απεργεί και να παλεύει, από την μια θα χειροτερεύσουν ακόμα πιο πολύ τη ζωή μας, ενώ παράλληλα στοχεύουν στην προστασία και διασφάλιση των κέρδων των μεγάλων μονοπωλίων. Ας αναρωτηθούμε: από όλους τους νόμους που ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια, ποιοι βελτίωσαν τη ζωή μαςκαι ποιοι βελτίωσαν τα κέρδη του ΟΤΕ, της Wind, της Vodafone, τη NOKIA, της Teleperformance, της Forthnet κτλ; Έχουμε πείρα, μπορούμε να βγάλουμε πια συμπεράσματα. Να μην το επιτρέψουμε. Στο δικό μας χέρι είναι. Ψηλά το κεφάλι, το μέλλον ανήκει σε μας, στην εργατική τάξη που παράγει τον πλούτο ολόκληρου του κόσμου. Κανένας στο σπίτι, όλοι στο δρόμο του αγώνα.

Τον χειμώνα που μας πέρασε δώσαμε από κοινού μεγάλες μάχες. Βρεθήκαμε στον δρόμο του αγώνα χιλιάδες εργαζόμενοι. Σε απεργίες, κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, σε γενικές συνελεύσεις, σε συσκέψεις των σωματειακών μας επιτροπών, ορθώσαμε ανάστημα μέσα στους χώρους δουλειάς όπου πηγάζει όλη η εκμετάλλευση. Με όλες μας τις δυνάμεις αντιπαλέψαμε τα σχέδια των εργοδοτών, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απάντηση σωστή, ταξική που μόνο η εργατική τάξη μπορεί να δώσει. Ενώσαμε τις φωνές μας με εργαζόμενους από άλλους κλάδους, με τους αγρότες, με τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες.

Τελειώσαμε; Σταμάτησε η επίθεση; Κερδίσαμε πίσω τα δικαιώματά μας, τον μισθό μας, το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή ζωή; Γιατί αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας:

Να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση των εργοδοτών και των κομμάτων τους. Να παλέψουμε για να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφούν νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας με όρους που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Στόχος μας πρέπει να είναι να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, οι φόροι, τα χαράτσια. Στόχος μας πρέπει να είναι πως θα βελτιώσουμε τις ζωές μας, πως εμείς που παράγουμε τεράστια κέρδη στις εταιρίες που δουλεύουμε, θα καρπωθούμε αυτά που πραγματικά μας ανήκουν… γιατί έτσι όπως είμαστε τώρα δε μπορούμε να ζήσουμε.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Νιώθουμε στο πετσί μας τι θα πει «δίκαιη ανάπτυξη», «ανάπτυξη με θετικά πρόσημα», το βιώνουμε κάθε μήνα όταν έρχεται η ώρα να πληρώσουμε το νοίκι, τη ΔΕΗ, τον παιδικό σταθμό, τα φάρμακά μας, τη βαριά φορολογία που μας έχουν επιβάλλει. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρο ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των εργοδοτών. Οι τομές και οι αλλαγές για την εξυγίανση δεν αφορούν τις δικές μας ζωές, δεν τις βελτιώνουν. Αύξηση φόρων, σημαίνει ζεστό χρήμα στα σεντούκια του κράτους για το κεφάλαιο όταν τα χρειαστεί. Αλλαγές στην υγεία σημαίνει ελεύθερο πεδίο για περισσότερα κέρδη για τα μονοπώλια. Τσάκισμα μισθών, συντάξεων & συλλογικών συμβάσεων σημαίνει περισσότερο χρήμα στις τσέπες των εργοδοτών. Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος που με πάθος υποστηρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η πλειοψηφία των υπόλοιπων κομμάτων.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ

Στις 9/9 συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ. Παλεύουμε για το δικό μας μέλλον, για τα δικά μας συμφέροντα. Παλεύουμε για το μέλλον των παιδιών μας, των οικογενειών μας. κάνουμε στην άκρη λογικές που λένε ότι «δεν γίνεται τίποτα», «δεν αλλάζει τίποτα». Για να αλλάξει κάτι, πρέπει να κάνουμε οι εργαζόμενοι κάτι. Να δραστηριοποιηθούμε στα σωματεία μας, να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις. Τότε μόνο ο κόσμος θα αρχίζει να αλλάζει.

 

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 9 Σεπτεμβρίου

Προσυγκέντρωση ΣΕΤΗΠ 6:30μ.μ. πλ. Βάθης

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...