Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου για την Απεργία 27 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΣΕ

 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

  Συναδέλφισσες – φοι,

 Η διοίκηση της Ομοσπονδίας πήρε απόφαση συμμετοχής του κλάδου στην  απεργία και καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους  να κάνουν υπόθεσή τους την καλύτερη οργάνωση και την επιτυχία της.

Στόχος είναι τη μέρα εκείνη να νεκρώσουν τα πάντα .Ήδη ο δρόμος έχει ανοίξει με τη δίμηνη καμπάνια για το συλλαλητήριο όπου και έγινε ουσιαστική δουλειά. Όμως χρειάζεται και τώρα για την απεργία να προχωρήσουμε με μαζικές διαδικασίες να οργανωθούν πάλι Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις όπου θα συζητηθεί με τους εργαζόμενους η ανάγκη να ριχτούν όλοι στη μάχη.  Διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, την ανακούφιση των ανέργων κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για νέες ανατροπές στην ασφάλιση.

 Αντιπαλεύουμε τη πολιτική της σημερινής όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, τη πολιτική της Ε.Ε. που θυσιάζει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και τις ζωές τους στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτό το πλαίσιο κινείτε και ο κρατικός προϋπολογισμός και για το 2015.

 Σήμερα με βάση την πείρα μας γνωρίζουμε καλύτερα που μας οδήγησαν οι λογικές και οι τακτικές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ο δήθεν “ρεαλισμός τους”, η λογική του μικρότερου κακού έσπειραν την υποταγή και την μοιρολατρία για να περνάει η αντεργατική πολιτική, για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της εργοδοσίας σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

 Μην περιμένεις “σωτήρες”. Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός.

Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Έχουμε εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους του κλάδου μας. Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα αντεργατικά τους σχέδια, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βάζει η εργοδοσία και οι μηχανισμοί της. Αυτή η απεργία να έχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, πιο πολλοί χώροι να μπουν στη μάχη, να στείλουμε δυνατά το μήνυμα ότι είμαστε όρθιοι να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

 Δεν ανεχόμαστε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει.   

 

Διεκδικούμε:

 

  • Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Ως βάση οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις του 2009.

  • Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις

  • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.

  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και εφαρμοστικών νόμων.

 

  • ΟΧΙ στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.

  • Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

 

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

 

Προσυγκέντρωση για τον κλάδο Πλ. Βάθη, 10 π.μ.

 

 

Αγωνιστικά

 

 Η Διοίκηση

Περισσότερα

Σωματείο Αρχαιολογίας Άρτας: Η 1 Μάη είναι ημέρα αγώνα και διεκδίκησης

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ  Γιατί η 1η Μάη δεν είναι αργία, μέρα των...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ: Πρόσκληση σε αντιπολεμική εκδήλωση

Λάβαμε αυτή την πρόσκληση στην οποία θα συμμετέχουμε με τα σωματεία και τους φορείς...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως...