Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Τροφίμων – Ποτών : Απάντηση στη νέα επίθεση με συμμετοχή στην απεργία 8 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Με την απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

Με την νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «ΥΠΟ κατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

Με την κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

Με την πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!

Με την παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!

Με την νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

Με την νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

Με το «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.

Το νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων.

 Συνάδελφοι και συναδέλφισες μέσα από συνεχείς συγκρούσεις αλλά και εύθραυστες συμμαχίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, οι κυβερνήσεις τους, οι διακρατικοί τους οργανισμοί, επιδιώκουν την με κάθε τρόπο επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτόν τον στόχο εξυπηρετούν και τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και για την καπιταλιστική ανάπτυξη αιματοκυλούνται λαοί στην ευρύτερη περιοχή μας. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να προσμένουν απολύτως τίποτα, όπως τίποτα δεν ωφελούνται οι εργαζόμενοι στις χώρες που υπάρχει ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να καλλιεργήσει προσδοκίες από μια καλή διαπραγμάτευση, που στην πραγματικότητα γίνεται για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, ώστε να βγει περισσότερο κερδισμένο. Στο κομμάτι που αφορά τα μέτρα επί της ουσίας υπάρχει συμφωνία κάτι που φαίνεται και από τα ίδια ή παρόμοια που επικρατούν στα εργασιακά και στις άλλες χώρες. Την ίδια στιγμή αξιοποιεί τις διεθνείς εξελίξεις, την αυξημένη επιθετικότητα της Τουρκίας, το Κυπριακό, το προσφυγικό, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση για σταθερότητα στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της.

 ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ

Κανείς δεν πρέπει συμβιβαστεί με την βασανιστική ζωή που σχεδιάζουν για μας, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Σήμερα, πραγματικά υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Αυτό πρέπει να γίνει το περιεχόμενο της πάλης όλων των εργαζομένων. Σε αυτήν τη μάχη να πρωτοστατήσουν όλα τα σωματεία του κλάδου.

 ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Είναι πολλά τα παραδείγματα από εργασιακούς χώρους όπου υπάρχουν οργανωμένες δυνάμεις και καταγράφονται μικρότερα ή μεγαλύτερα αποτελέσματα, που είναι πάντα ανάλογα με τη συσπείρωση και δράση των ίδιων των εργαζομένων. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο. Όσο πιο πολλοί θα κάνουν τον βήμα και θα συμμετέχουν, τόσο θα αποκαλύπτεται η τεράστια δύναμη που έχουμε.

Κάθε μάχη να αξιοποιείται σε αυτήν την κατεύθυνση και ιδιαίτερα οι απεργίες πανελλαδικού χαρακτήρα, όπως αυτή που έχει προκηρυχθεί για τις 8 Δεκέμβρη, που αναδεικνύουν τα ενιαία προβλήματα όλης της εργατικής τάξης. Έτσι μπορούν να καθυστερήσουν και να ακυρωθούν μέτρα αλλά και να προκύψουν νέες κατακτήσεις.

Συσπείρωση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με την ομοσπονδία, με το ΠΑΜΕ, για να φτιάξουμε κίνημα πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων μας και προοπτικής. Ενάντια στην λογική του μικρότερου κακού, της ταξικής συνεργασίας, τη μοιρολατρία και την υποταγή που καλλιεργεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι εργατοπατέρες στην ΓΣΣΕ αλλά και ορισμένες δυνάμεις στον κλάδο μας. Αυτοί κάθε μέρα δίνουν εξετάσεις στην εργοδοσία για το με ποιους τρόπους θα βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και πάλη των εργαζομένων.

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου εν όψη της πανελλαδικής απεργίας να συμβάλλουν στην ενιαία απάντηση που πρέπει να δώσουμε απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των βιομηχάνων.

Να παρθούν από όλα τα σωματεία αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία χωρίς άλλη καθυστέρηση. Να οργανώσουν την περιφρούρηση στα εργοστάσια του κλάδου. Να κατέβουν συγκροτημένα με τα πανό και τα αιτήματα τους, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Να πάρουν την ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...