Ανακοίνωση ΜΑΣ για την καταστολή στο Market In στα Γιάννενα

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

Στις 13 Οκτώβρη εγκαινιάστηκε στα Γιάννενα στη θέση του καταστήματος ”Καρυπίδης” νέο κατάστημα της αλυσίδας ”Market in”. Με τη μεταβίβαση αυτή ανακοινώθηκαν οι απολύσεις δεκάδων εργαζομένων του μαγαζιού, την ίδια ώρα που ήταν κοντά 2 χρόνια απλήρωτες. Οι εργαζόμενοι σε αυτό το κατάστημα είναι δέκα, είκοσι και τριάντα χρόνια, περισσότερα από κάθε αφεντικό που είχε το κατάστημα! Αυτοί δούλευαν το μαγαζί κάθε μέρα, όλη τη μέρα! Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε ταμπέλες, ούτε εμπορεύματα να αλλάζουν με τις ορέξεις και τις συμφωνίες του ενός ή του άλλου επιχειρηματία!

 Την Πέμπτη 26/10 κατά τη διάρκεια κινητοποίησης του Εργατικού Κέντρου και Σωματείων έξω από το κατάστημα πραγματοποιήθηκε απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με συλλήψεις 3 εργαζομένων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων. Μέλη σωματείων και φορέων της πόλης πραγματοποίησαν στη συνέχεια δυναμική συγκέντρωση έξω από την  Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, όπου κρατήθηκαν για λίγη ώρα οι συλληφθέντες εργαζόμενοι και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. 

 Αυτό που συμβαίνει σήμερα με το “MarketIN” συνέβη και σε άλλα σούπερ μάρκετ, σε άλλους χώρους δουλειάς και θα συμβεί και αλλού όσο δεν σηκώνουμε κεφάλι και δεν απαιτούμε οργανωμένα τα δικαιώματα μας. Όσο τα αφήνουμε να συμβαίνουν παίρνουν κι άλλοι εργοδότες το “πράσινο φως” για ομαδικές απολύσεις, για μειώσεις μισθών και μεροκάματων, για εναλλαγή παλιών εργαζόμενων με νέους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους.

 Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη για την οποία μιλούσε μόλις στις 24/10 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα Γιάννενα! Για να έρθει αυτή η ανάπτυξη πρέπει να χτυπιούνται με ΜΑΤ οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων, να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Για την ανάπτυξη των κερδών των μεγαλοεργοδοτών ετοιμάζει η Κυβέρνηση να φέρει νέο συνδικαλιστικό νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Φοβούνται τη δύναμή μας και τους αγώνες μας για αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους για να προστατεύουν τα αφεντικά τους!

 Οι εργαζόμενοι που απολύονται είναι γονείς δικοί μας, είναι γονείς συναδέλφων μας! Οι φοιτητές έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν με τα δίκαια αιτήματά τους ώστε να ξαναπάρουν τις δουλειές τους χωρίς να απολυθεί κανένας άλλος εργαζόμενος, κόντρα στην προσπάθεια τρομοκράτησης που συντελείται με την καθοδήγηση της εργοδοσίας και τη στήριξη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

 

 

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...