Ανακοίνωση – Καταγγελία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στου συνταξιούχους

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καταδικάζει την επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενάντια στην κινητοποίηση των συνταξιούχων. Ενάντια στους γονείς μας, τους παππούδες μας, που βλέπουν τις συντάξεις τους να λεηλατούνται και διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται πάει μαζί με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Η Κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και χημικά στις διεκδικήσεις όλων των εργαζόμενων για αξιοπρεπή σύνταξη. Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση η επίθεση στους γονείς μας, στους ανθρώπους που πρόσφεραν την εργασία τους και τις εισφορές τους τόσα χρόνια! Για μας είναι ηθική και πολιτική υποχρέωση να μην αφήσουμε τέτοιου είδους πρακτικές αναπάντητες.

Η πολιτική της Κυβέρνησης θα βρει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών απέναντί της. Ενώνουμε της δυνάμεις μας και την φωνή μας με τον δίκαιο αγώνα των Συνταξιούχων. Η διάλυση των ταμείων, το τσάκισμα των συντάξεων αφορούν σ’ όλους μας πιο πολύ από ποτέ.

Είναι ευθύνη μας να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία και να διεκδικήσουμε την κάλυψη των πραγματικών μας αναγκών! Η δουλειά, η ασφάλιση, η υγεία και η παιδεία, η υπεράσπιση των ανέργων είναι το αδιαπραγμάτευτο πλαίσιο διεκδίκησης των αιτημάτων μας!

Ο αγώνας των συνταξιούχων είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, είναι και δικός μας αγώνας. Η Κυβέρνηση σκόπιμα και μεθοδευμένα καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό μιλώντας για δήθεν προνομιούχους που ξεβολεύονται κλπ. Είναι συνηθισμένη τακτική της κάθε κυβέρνησης για να αποδυναμώσει αυτό που φοβάται… την οργανωμένη και μαζική αντίσταση.

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο να συμμετέχει στις συλλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας, στις Γενικές Συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις, στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας για ν’ ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας σε κατεύθυνση αγωνιστική. Να ενώσουμε την φωνή μας με όλα τα σωματεία που έχουν ταξική κατεύθυνση και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ιστορικά έχει δώσει τις μάχες ξέροντας πως στα δύσκολα χρόνια και την επίθεση των κυβερνήσεων και των εργοδοτών υπάρχει μόνο μία απάντηση, μόνο ένας δρόμος… ο δικός μας δρόμος… ο δρόμος του αγώνα! 

 

Για το ΣΕΗ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...