Ανακοίνωση – καταγγελία για τα ΜΜΕ, για την αποσιώπηση των δραστηριοτήτων του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

 

 

 

Αν κανείς ψάξει να βρει, να δει, η να ακούσει παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και θέσεις του ΠΑΜΕ και των εργατικών σωματείων στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, συνολικά στα ΜΜΕ δεν θα τις βρει πουθενά. Αποσιωπούν όλες τις παρεμβάσεις και εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ, που είναι ο μόνος πραγματικός υπερασπιστής των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Η αποσιώπηση των δραστηριοτήτων του ταξικού κινήματος αποτελεί σταθερή και συνειδητή επιλογή των ιδιοκτητών των ΜΜΕ. Μερικά παραδείγματα

Αποσιώπησανπροκλητικά ακόμα και την μαζική πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 19 Ιούνη ενάντια στις αντιασφαλιστικές ανατροπές που προετοιμάζει η κυβέρνηση, όπου συμμετείχαν χιλιάδες συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι. Αποσιώπησαν τις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. Τις κινητοποιήσεις για τους μετανάστες στη Μανωλάδα ενάντια στην αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Αποσιώπησανόλες τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης. Αποκρύπτουν, τις καθημερινές παρεμβάσεις, για τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους απολυμένους, τις εκατοντάδες παρεμβάσεις για καθημερινά εργατικά ζητήματα, στην κυβέρνηση, σε μεγάλα εργοστάσια, συνολικά σε χώρους δουλειάς. Είναι μακρύς ο κατάλογος των κινητοποιήσεων που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που ανήκουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κρατικά, είναι το βαρύ πυροβολικό στην επιχείρηση χειραγώγησης των λαϊκών συνειδήσεων. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το ΠΑΜΕ και το εργατικό – λαϊκό κίνημα είναι πλέον κραυγαλέα προκλητικός. Δεν μπορούν αλλιώς να επιβάλουν τη βαρβαρότητα των μέτρων για τη σωτηρία του κεφαλαίου και του συστήματός τους, να διεξάγουν τον πιο άγριο πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Χρησιμοποιούν το ψέμα, τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία. Λοιδορούν απεργίες, διαδηλώσεις, τις μορφές πάλης που αποφασίζουν συλλογικά οι εργάτες που έρχονται σε αντιπαράθεση με συμφέροντα και επιλογές του κεφαλαίου.

Είναι σίγουρο ότι η άθλια προπαγάνδα σε βάρος της εργατικής τάξης, του ταξικού κινήματος και των αγώνων του όχι μόνο δε θα σταματήσει αλλά θα ενταθεί. Όσο θα αναπτύσσονται οι αγώνες που αμφισβητούν ευθέως τα μονοπώλια και την εξουσία τους, τόσο θα οργιάζουν οι μεγαλοεκδότες και τα διάφορα παπαγαλάκια τους για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, της πλουτοκρατίας και όσων την υπηρετούν.

Οι τιμητικές εξαιρέσεις εκείνων των δημοσιογράφων που αντιστέκονται ή δεν δέχονται να ευθυγραμμιστούν στις απαιτήσεις των αφεντικών δεν αλλάζει το ρόλο των αστικών ΜΜΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των καπιταλιστών. Υπάρχουν τα ΜΜΕ του ΠΑΜΕ (WEB RADIO, η Ιστοσελίδα του) ο προλεταριακός τύπος, οι εφημερίδες και τα περιοδικά των συνδικάτων και άλλες μορφές ενημέρωσης και αλληλοενημέρωσης των εργαζομένων, έτσι που ο εργαζόμενος να μην ενημερώνεται για όσα τον ενδιαφέρουν από τον ταξικό αντίπαλο. Καμιά εμπιστοσύνη σε όσα λένε οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα, τα κανάλια τους.

Ουσιαστική και ολόπλευρη ενημέρωση δε μπορεί να υπάρξει όσο τα ΜΜΕ βρίσκονται στα χέρια της πλουτοκρατίας, όσο ο συσχετισμός των δυνάμεων γέρνει υπέρ της.

Μπροστά στη μπόχα, την σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος, της κυβέρνησης, του δικομματισμού συνολικότερα η μόνη απάντηση είναι η οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, που αναδεικνύει τις αιτίες συνολικά των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, η νεολαία, οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά. Παλεύει για τις σύγχρονες ανάγκες. Παλεύει για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.

Η Εκτελεστική Γραμματεία ξεκαθαρίζει και τονίζει ότι η προκλητική αποσιώπηση της δράσης του ΠΑΜΕ, των Εργατικών Κέντρων, των σωματείων, των επιτροπών αγώνα από τα ΜΜΕ, θα απαντηθεί όχι μόνο με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, αλλά με ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ του δικαιώματος στην ενημέρωση και προβολή της πάλης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

 

 

 

Περισσότερα

30 Μάρτη – Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, Μέρα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης

Στις 30 Μάρτη, μετατρέπουμε την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης...

Κινητοποιήσεις σε ΚΑΤ – Ευγαγγελισμό ενάντια στις φιέστες για τα επί πληρωμη απογευματινά χειρουργεία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Ευαγγελισμός ενάντια στις φιέστες της κυβέρνησης για...