Ανακοίνωση-Κάλεσμα του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής για το Συλλαλητήριο στις 7 Απρίλη στην Ομόνοια

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ!

Οι σπουδαστές, δε σκύβουμε το κεφάλι! Ξεσηκωνόμαστε τώρα! Να μείνει στα χαρτιά η νέα συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ!

Αυτή είναι η μόνη μας επιλογή! Να δυναμώσουμε την επίθεση απέναντι στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας για το λαό και τη νεολαία μπροστά στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης!

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για λογαριασμό των αφεντικών:

 

  • Μειώνει κι άλλο το εισόδημα των οικογενειών μας. Αυξάνει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

  •  Επεκτείνει την εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει αύριο. Μονιμοποιεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εκ περιτροπής και ανασφάλιστη εργασία, προωθεί τον υποκατώτατο μισθό.

  •  Απελευθερώνει ακόμα περισσότερο τις ομαδικές απολύσεις. Δίνοντας το ελεύθερο στους εργοδότες να απολύουν κατά δεκάδες σε μια νύχτα και να αξιοποιούν αυτή τη δυνατότητα για να πιέσουν τους μισθούς ακόμα πιο κάτω.

  •  Προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, δρόμων, ενεργειακών κοιτασμάτων, εγκαταστάσεων, αθλητικών κέντρων κ.α. ενισχύοντας και με αυτό το τρόπο περισσότερο τα μεγάλα μονοπώλια και χαρατσώνοντας ακόμα περισσότερο το λαό και τα παιδιά του.

  • Την ίδια ώρα χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις 360 ευρώ “το κεφάλι”, με λεφτά από τη φορολογία του ελληνικού λαού, για να προσλαμβάνουν τους ανέργους με άθλιους όρους εργασίας.

Θέλει δηλαδή, και να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα και να παίρνει και τα ψίχουλα που απομένουν απ’ την τσέπη μας!

 

Στήνουμε το δικό μας τείχος απέναντι στη νέα συμφωνία-λεηλασία!

Οργανώνουμε συνελεύσεις σε κάθε ΙΕΚ, σε κάθε τμήμα, συζητάμε τα προβλήματά μας και συντονίζουμε τον αγώνα μας για τη λύση τους.

 

Δυναμώνουμε τη συμμετοχή μας και τον κοινό αγώνα με τα σωματεία των κλάδων και των ειδικοτήτων μας που μας ενημερώνουν σταθερά για τα δικαιώματα μας για το τι θα συναντήσουμε στην πρακτική και αύριο στην δουλεία. Είναι τα σωματεία εκείνα που παλεύουν για το συμφέρον των εργατών κόντρα στους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.

 

Διεκδικούμε

Την άμεση εξασφάλιση πλήρους χρηματοδότησης για όλα τα δημόσια ΙΕΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό 

● Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο, να καταργηθεί η πιστοποίηση. Ουσιαστική εκπαίδευση για το επάγγελμα μας και όχι για τις εφήμερες ανάγκες που έχει μια συγκεκριμένη επιχείρηση 

● Την άμεση κατάργηση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία-πρακτική των σπουδαστών όλων των ΙΕΚ. 

● Να υπάρξει νέα απόφαση, και καθιέρωση υποχρεωτικής σύμβασης για όλους τους σπουδαστές που κάνουν πρακτική που θα προβλέπει την αμοιβή όλων των σπουδαστών των ΙΕΚ με τον βασικό μισθό, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Να μείνει στα χαρτιά η νέα συμφωνία!

Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ,

7 Απρίλη,μέρα συνεδρίασης τουEurogroup,

18:30 πλ. Ομόνοιας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ

email: sysdiek@gmail.com

 

Περισσότερα

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς μας δείχνει και σήμερα το δρόμο

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΜΑΗ ΑΘΗΝΑ...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία!

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!  ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην απεργία της Πρωτομαγιάς ,...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: 1η Μάη Απεργούμε

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Είναι ημέρα αγώνα της τάξης μας απέναντι στους...