Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων προς τα σωματεία, τους εργαζόμενους της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις

Δύο μέρες μετά το 5ο «αναπτυξιακό» συνέδριο στην πόλη μας και μια μόλις μέρα μετά τις συζητήσεις της υπουργού Εργασίας με τους «θεσμούς» για να προχωρήσουν άμεσα σε αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο με στόχο τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στηρίζοντας τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας των MARKETIN απαντά με καταστολή στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων του πρώην Καρυπίδη.

Με χρήση βίας, με ΜΑΤ που χρησιμοποίησαν γκλοπ και με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, προχώρησαν στη σύλληψη του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και άλλων 2 μελών της διοίκησης, οι οποίοι ενημέρωναν τους πολίτες των Ιωαννίνων για το αυτονόητο της επαναπρόσληψης των εργαζόμενων του πρώην Καρυπίδη στο κατάστημα όπου δούλευαν για 10, 20 έως και 30 χρόνια. Αποδεικνύεται έμπρακτα με αυτό τον τρόπο ποιος είναι ο πραγματικός προσανατολισμός της «δίκαιης ανάπτυξης» : τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου πάνω από τις ζωές των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του αστικού κράτους διαθέτουν τις δυνάμεις καταστολής και ό,τι άλλο μπορεί να κάμψει τους εργαζόμενους όπως οι συλλήψεις ηγετικών στελεχών των εργαζομένων και του κλάδου, για να στηρίξουν τον επιχειρηματία των “MARKETIN” ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων που δίνουν για τη διασφάλιση της δουλειάς τους και των δικαιωμάτων τους. Το ΕΚΙ καταγγέλλει τις συλλήψεις που έγιναν την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017

Η χθεσινοβραδινή καταστολή όπως και όλα τα αντίστοιχα παλαιότερα φαινόμενα στην πόλη μας, με εντολή των κάθε φορά κυβερνήσεων του κεφαλαίου, είναι απαραίτητη προϋπόθεση, πάνε νύχι-κρέας με την αύξηση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών και την εξαθλίωση των εργατών.

Αυτή τη δημοκρατία, την ασύδοτη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, θέλει να βαθύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γι αυτούς νομοθετεί, αυτοί κυβερνούν.

Καλούμε τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του πρωην Καρυπίδη, να καταδικάσουν την εργοδοσία και την κυβέρνηση για το καθεστώς γαλέρας που επιδιώκουν να επιβάλουν, να καταδικάσουν την τρομοκρατία, να εντείνουν την προετοιμασία ενάντια στα μέτρα που θέλουν να φέρουν για τα Εργασιακά και την απαγόρευση της απεργίας. Η εργατική τάξη μπορεί να τους εμποδίσει, να τους δυσκολέψει, να ανατρέψει αυτή την πολιτική.

Όλοι σήμερα Παρασκευή 27 Οκτώβρη 2017 σε συγκέντρωση στις 6:30μμ μπροστά στο ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε κάθε προσπάθεια περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών, να συνεχίσουμε τον αγώνα για επαναπρόσληψη των εργαζόμενων του πρώην Καρυπίδη.

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...