Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Δωδεκανήσου για κινητοποίηση 9 Νοέμβρη 2017

Δημοσιεύτηκε στις

Ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα!

Το Εργατικό Κέντρο απευθύνεται στους εργαζόμενους,άνεργους,συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους,αγρότες ,στη νεολαία

Στα σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα σε συλλόγους και φορείς να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στην κινητοποίηση-συγκέντρωση που οργανώνει στις 9 Νοέμβρη στις 6μ.μ το απόγευμα στην Πλ. Ελευθερίας ,ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που τσακίζουν τις ζωές μας,απαντώντας στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης ,για το οποίο περηφανεύεται η κυβέρνηση,στηρίζεται στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων όλων των μνημονίων,στηρίζεται στην συμφωνία της για τα 95 προαπαιτούμενα που εμπεριέχει.

Στηρίζεται στα αριθμητικά πλεονάσματα που προέρχονται από την αβάσταχτη φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων ,με τις τεράστιες απώλειες των εισοδημάτων τους αποτέλεσμα των πετσοκομμένων μισθών & συντάξεων,της ευέλικτης-περιστασιακής απασχόλησης,της ανεργίας.

Τα λαϊκά νοικοκυριά των νησιών μας θα αναγκαστούν να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τις δαπάνες τους,με την ακρίβεια να αυξάνεται μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ με το ξεκίνημα του νέου χρόνου !

Η 3η αξιολόγηση κλείνει με τις περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα,με την μείωση των κονδυλίων για Υγεία-Πρόνοια-Παιδεία, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς των εργατικών σπιτιών .

Το κλείσιμο και αυτής της αξιολόγησης και η ανάπτυξη που λένε πως θα φέρει δεν πρόκειται να καλυτερεύσει την ζωή της Εργατική Τάξης.

Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι θα πεταχτούν στην ανεργία ,εξουθενωμένοι από την δουλειά του καλοκαιριού , με τα πορτοφόλια άδεια αφού οι μισθοί- σε αντίθεση με τα κέρδη των ξενοδόχων- μειώνονται ή στην καλύτερη περίπτωση είναι καθηλωμένοι στα ίδια απαράδεκτα επίπεδα,αναγκασμένοι να επιβιώσουν με το επίδομα ανεργίας για 3 μήνες και 5μέρες που καταβάλλεται με καθυστέρηση που φτάνει τους 5 μήνες!

Η σκληρή καθημερινότητα του λαού δεν ενδιαφέρει τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η λύση στα προβλήματά μας δεν μπορεί να βρεθεί στους όρους αυτών των συμφωνιών.

Δεν θα αποφύγουμε τα χειρότερα με την αναμονή ,με την άρνηση συμμετοχής σε αγώνες.

Δεν γίνεται να εμπιστευόμαστε όλους αυτούς που έκαναν και κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν τους εκμεταλλευτές μας.

Η εμπειρία μας λέει πως:

Οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα που συνδιαλέγονται με την ΕΕ-ΝΑΤΟ το ΔΝΤ ,την ΕΚΤ κ.α. δεν πρόκειται να υποστηρίξουν τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα μας.

Αυτές έχουν ισχυρές δεσμεύσεις απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες ,τους ομίλους και τους μηχανισμούς τους για να στηρίζουν τις δικές τους αξιώσεις για να εξασφαλίζουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον που θα φέρνει νέα κέρδη .

Αυτό λέει και κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις βαθιές υποκλίσεις της στην Αμερικάνικη κυβέρνηση, την δέσμευσή της για δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα, την στιγμή που κόβει το ΕΚΑΣ και συντάξεις χηρείας και τα εμπόδια που φέρνει στη λήψη απόφασης για απεργία, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματικών ομίλων, προϋπόθεση για τις επενδύσεις τους και την κερδοφορία τους από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους.

Η συγκέντρωση που προγραμματίζουμε στις 9 Νοέμβρη ,μπορεί να είναι ημέρα αντεπίθεσης,προβολής και διεκδίκησης των δικών μας εργατικών & λαϊκών αιτημάτων.

Μπορεί να είναι μέρα προετοιμασίας της απεργιακής κινητοποίησης όποτε η κυβέρνηση φέρει νόμο για να περιορίσει εργατικές ελευθερίες και δικαιώματα

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.

  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μην βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να καταβληθούν χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις τα επιδόματα ανεργίας.

  • Να στελεχωθεί με μόνιμους υπαλλήλους ο τοπικός ΟΑΕΔ

  • Να επιδοτούνται όλοι οι άνεργοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι και να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτοί και οι οικογένειές τους

  • Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

  • Oχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ. ΈκπτωσηΦΠΑ 30% για όλα τα νησιά του Αιγαίου.Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκή κατανάλωσης.

  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.

  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ στην ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 6 μ.μ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας: Νέα απόλυση στον Αντ1 Θεσσαλονίκης

Για άλλη μια φορά ο τηλεοπτικός Σταθμός του Αντ1 έδειξε το σκληρό και αδίστακτο ...