Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου για απεργία στον Τουρισμό 20 Ιούλη

Δημοσιεύτηκε στις

Διανύουμε άλλη μία τουριστική περίοδο που χαρακτηρίζεται από αυξημένο αριθμό αφίξεων και αισιόδοξες προβλέψεις από Κυβέρνηση και ξενοδόχους-τουριστικούς πράκτορες για υπερκέρδη!

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που δημοσιοποιήθηκαν από την Ένωση Ξενοδόχων Κω αναφέροντας τα θετικά αποτελέσματα του Ιούνη και προσβλέποντας σε ακόμη καλύτερα τους επόμενους μήνες .

Ενώ είναι περισσότερο από προκλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Τσίπρα, στη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΤΕ, που εξήρε τα αυξημένα ποσοστά αφίξεων,διαβεβαιώνοντας τους μεγαλοεργοδότες του κλάδου ότι η κυβέρνηση του κάνει και θα συνεχίζει να κάνει ότι μπορεί προκειμένου οι προβλέψεις για υπερκέρδη βγουν αληθινές..

Η αναφορά του πρωθυπουργού στην «προστιθέμενη αξία» που παράγει ο Τουρισμός, αποσιωπώντας το γεγονός ότι αυτή η αξία δεν παράγεται από ρομπότ και μηχανές αλλά από τους χιλιάδες εργαζόμενους του τουρισμού που εργάζονται σε συνθήκες μεσαίωνα. Συνθήκες για τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά πιάνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες πρόσθεσε νέα βάρη και κατάργησε σειρά θεμελιωδών κατακτήσεων πχ ασφαλιστικό, απολύσεις, δουλεμπορικά κ.α.

Να, λοιπόν, τι εννοούν κυβέρνηση -μεγαλοξενοδόχοι και όλοι οι υπόλοιποι ομοτράπεζοι τους όταν μιλούν για ανάπτυξη! Ανάπτυξη μακριά και ενάντια από τα συμφέροντα και τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού αποκλεισμένη από λίγες ημέρες ξεκούρασης και αναψυχής!

Κανείς από αυτούς δεν βγάζει κουβέντα:

  • Για τους «παραγωγούς» των δισεκατομμυρίων ταξιδιωτικών εσόδων, που για άλλη μια χρονιά φέτος κυριολεκτικά λιώνουν και σακατεύονται στις μεγάλες τουριστικές μονάδες από την εντατική δουλειά, τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αποτύπωση αδιαμφισβήτητη είναι το γεγονός ότι από τα 9900 ξενοδοχεία στην χώρα μόνο στα 90 εφαρμόζεται -με πολλά ερωτηματικά- η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!!

  • Για τον εσωτερικό τουρισμό, που είναι σχεδόν ανύπαρκτος, ως αποτέλεσμα της άγριας επίθεσης που από κοινού σχεδιάζουν και εφαρμόζουν,στο εργατικό λαϊκό εισόδημα τα τελευταία χρόνια.

  • Για τους χιλιάδες μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες που δεν έχουν θέση στην ανάπτυξη τους που επιβάλλει τα μονοπώλια,που προσθέτει μέτρα για την εξαφάνισή των μικρών και την γιγάντωση των μεγάλων, όπως η κατάργηση της Κυριακής-αργίας,η άγρια φορολόγηση,ο άνισος ανταγωνισμός με το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο.

  • Για τους φτωχούς αγρότες, που βλέπουν τα προϊόντα τους είτε να σαπίζουν στις αποθήκες είτε να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές και εξόφλησή τους ακόμη και την επόμενη χρονιά ,όταν η αγορά κατακλύζεται από προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης, με μοναδικό κριτήριο το χαμηλό τους κόστος.

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: Τουρισμός και ανάπτυξη για λίγους, οφέλη για ακόμη λιγότερους!

Οι εργαζόμενοι του κλάδου, οι σύμμαχοί τους, μικροί έμποροι και επαγγελματίες, φτωχοί αγρότες, μπορούν και πρέπει να δώσουν την απάντηση τους!

Η δική μας ανάπτυξη,πολύ απλά, σημαίνει δουλειά για όλους με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, διακοπές και αναψυχή για την κάθε λαϊκή οικογένεια!

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδ/σου έχει ήδη αποφασίσει 24ωρη Απεργία για τους Εργαζόμενους στον Τουρισμό-Επισιτισμό για τις 20 Ιούλη.

Καλεί αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο, αγρότες, μικρέμπορους του τόπου που περίμεναν μάταια φέτος να βγάλουν τα σπασμένα του χρόνου,να βρεθούν μαζί με τους εργαζόμενους ξενοδοχ/λους- επισιτιστές την Πέμπτη 20 Ιούλη ενάντια στον κοινό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία που έχουν ήδη δημιουργήσει μέτωπο ενάντια στα δικαιώματά μας και την ζωή μας.

Κάθε σπίτι στον τόπο μας έχει και απο τουλάχιστον ένα εργαζόμενο-απασχολούμενο στον Τουρισμό.

Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο ιδιωτικού και δημόσιου φορέα, κάθε σύλλογο να εκφράσει με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη του στην απεργιακή κινητοποίηση .Να βρεθούν μαζί με τους απεργούς ξενοδοχοϋπάλληλους-επισιτιστές στην απεργιακή συγκέντρωση.

Ο δρόμος του ταξικού αγώνα και κοινωνικής συμμαχίας που καλεί το Εργατικό Κέντρο μπορεί να είναι μακρύς και δύσβατος ,είναι όμως ο μοναδικός για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού έτσι όπως η εποχή μας μπορεί αλλά εμποδίζεται από μια χούφτα κεφαλαιοκράτες.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝ/ΛΩΝ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΤΙΣ 10:30μμ

11/7/2017

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...