Ανακοίνωση Γραμματείας ΠΑΜΕ Καβάλας για τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων της πολυεθνικής Selecta Hellas

Δημοσιεύτηκε στις

Εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής Selecta Hellas που βρίσκεται στο Ερατεινό του Δήμου Νέστου, δίνουν ένα ηρωικό αγώνα εναντία στον εργασιακό μεσαίωνα που τους έχει επιβάλει η εργοδοσία παρά την τεράστια κερδοφορία της. Φυσικά η εργοδοσία έχει τις πλάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλα και των προηγούμενων, με το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχουν προμηθεύσει εδώ και χρόνια. Οι εργαζόμενοι δεν δέχονται να ζουν άλλο με σκυμμένο το κεφάλι. Οργανώθηκαν στο ταξικό τους Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπάλληλων Ν. Καβάλας και παλεύουν για δουλειά με δικαιώματα, για να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με βάση την οποία θα αμείβονται και θα ασφαλίζονται. Δεν συμβιβάζονται με 2-3 μεροκάματα την εβδομάδα και 200-300 ευρώ το μήνα. Δε δέχονται την εντατικοποίηση της εργασίας, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με την απειλή της απόλυσης σε όποιον αντιδρά. Οι απειλές, οι εκβιασμοί και η εκδικητική στάση της εργοδοσίας, που έχει την πλήρη στήριξη των μηχανισμών του κράτους (ΣΕΠΕ) και της ξεπουλημένης πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, βρίσκουν αδιαπέραστο τοίχο πάνω στην ενότητα και αποφασιστικότητα των εργαζομένων, στην συμπαράσταση των χιλιάδων εργατών και φοιτητών από όλη την Ελλάδα.

 

Η μοναδική ελπίδα για μια καλύτερη ζωή είναι η οργάνωση και η πάλη μέσα στο χώρο της δουλειάς.

 

Η καθημερινότητα των συναδέλφων μας στην Selecta Hellas είναι η καθημερινότητα μας. Είναι η καθημερινότητα της «δίκαιης ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όποια ακολουθήσει αύριο. H «ανάπτυξή» τους, η κερδοφορία τους έχει προϋπόθεση το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, μισθών, συντάξεων. Το τσάκισμα της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Είναι τα ίδια μέτρα που αξιοποιεί η μεγαλο-εργοδοσία σε μια σειρά χώρους στον Νομό όπως στα Λιπάσματα και αλλού. Το τι μας επιφυλάσσουν είναι ξεκάθαρο και από τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν με τα προαπαιτούμενα για την 3η αξιολόγηση. Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι αυτό που τους τρομάζει είναι οι αγώνες των εργαζομένων, αγώνες σαν αυτόν των εργαζομένων της Selecta Hellas και για αυτό ακριβώς σχεδιάζουν να βάλουν χέρι και στα πιο βασικά δικαιώματα των εργαζομένων όπως να έχουν συνδικαλιστική δράση και δικαίωμα στην απεργία.

Ο αγώνας τους είναι ο αγώνας όλων μας. Είναι αγώνας ενάντια στην ανεργία και τη μισοδουλειά με ελαστικές μορφές εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθούς που θα καλύπτουν τις βασικές μας ανάγκες. Είναι αγώνας για τη ζωή που μας ανήκει, που τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, της επιστήμης, και οι φυσικοί πόροι της πατρίδας μας, θα είναι προς όφελος αυτών που παράγουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για:

  • Στήριξη των συναδέλφων στην SelectaHellas ηθικά και οικονομικά για συνεχίσουν των αγώνα τους.

  • Πάλη για αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις ανάγκες μας, για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Πάλη για ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

  • Πάλη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...