Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην διεκδίκηση ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ …. ΒΑΖΕΙ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Την Πέμπτη 16/11 συνεδρίασε η διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ – ΟΤΕ για να γίνει εκτίμηση της τελευταίας συνάντησης με τη διοίκηση του ομίλου για το θέμα της ΣΣΕ . Τα σημεία που έβαλε η εργοδοσία και σε αυτή τη συνάντηση είναι μία κοροϊδία. Είναι ντροπή για μας τους εργαζόμενους να μας προτείνουν να δεχτούμε ως αύξηση ένα κουλούρι την ημέρα. Υπηρετούν τον μόνιμο στόχο τους να αυξάνεται η κερδοφορία τους με τον διαχωρισμό και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Η ΕΣΚ – ΟΤΕ με στόχο να κλιμακωθεί ο αγώνας και η κινητοποίηση, πρότεινε την άμεση σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου και την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για 22 και 23 Νοέμβρη με διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς του ομίλου. Γιανα γίνουν βήματα στην οργάνωση μας, ώστε να επιβάλουμε τα δικαιώματά μας, για μια ενιαία σύμβαση στον όμιλο για όλους τους εργαζόμενους, στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις, ως βάση για αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των όρων δουλειάς, κόντρα στους άθλιους διαχωρισμούς και τον σχεδιασμό της πλειοψηφίας της ΟΜΕ που θέλει να συμβιβάσει τους εργαζόμενους σε όρια που δεν θίγουν τις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Οι δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ) ενάντια στην ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας στην βάση αυτή, αποφάσισαν να ζητήσουν απλά νέα συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΤΕ.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο. Η διοίκηση του ΟΤΕ και η πλειοψηφία της ΟΜΕ προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να αποπροσανατολίσουν και να φέρουν τους εργαζόμενους προ τετελεσμένων. Γιατί δεν θέλουν να κλιμακωθεί ο αγώνας, να δυναμώσει η αποφασιστικότητα και οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Επιδιώκουν να οδηγήσουν στο συμβιβασμό με τους άθλιους διαχωρισμούς διατηρώντας διαφορετικά μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα και οδηγώντας στον παροπλισμό των εργαζομένων, να επιβάλουν την μείωση των απαιτήσεών μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να γυρίσουν την πλάτη στην πλειοψηφία της ΟΜΕ – ΟΤΕ που με την τακτική που ακολουθούν οδηγούν βήμα – βήμα στην μείωση των απαιτήσεων, μακριά από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, στην διατήρηση των άθλιων διαχωρισμών που έχουν την δική τους υπογραφή και σφραγίδα. Γιατί βάζουν ως όριο στις διεκδικήσεις μας την κερδοφορία του ομίλου που πατάει πάνω στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας και το βαφτίζουν “ρεαλιστικότητα” και “υπευθυνότητα”. Οι εργαζόμενοι να παλέψουμε για να πάρουμε πίσω ότι χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια με στόχο την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας, των πραγματικών αναγκών μας. Να δυναμώσουμε την διεκδίκηση και την πάλη γιατί την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης, εμπλουτίζει την αντιλαϊκή πολιτική και ετοιμάζει νέο χτύπημα και περιστολή των δικαιωμάτων μας, υλοποιώντας της απαιτήσεις του ΣΕΒ, μέλος του oποίου είναι και ο όμιλος ΟΤΕ.Κλιμακώνει την επίθεση μέχρι και στο δικαίωμα στην απεργία. Γι αυτό μέσα από μαζικές διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων να συζητήσουμε οργανωμένα και αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την κλιμάκωση του αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί, χωρίς να κάνουμε πίσω από το πλαίσιο που μπορεί πραγματικά να ενώσει το σύνολο των εργαζομένων ενάντια στις επιδιώξεις του ομίλου και στις δυνάμεις που ρίχνουν νερό στο μύλο της εργοδοσίας.

Για την κατάργηση των άθλιων διαχωρισμών να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση προς τα πάνω όλων των δικαιωμάτων που να προβλέπει:

  • Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου, σε νέους – παλιούς, μητρικών – θυγατρικών, απευθείας – μέσω τρίτων εταιρειών

  • Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας

  • Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρο

  • Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις (ΣΣΕ 2011) με ενιαία σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους ως βάση για αυξήσεις.

  • Ένταξη όλων των εργαζομένων (επινοικιαζόμενων ή μη) των θυγατρικών και των τρίτων εταιριών (Mellon, Manpower, Project Solutions, IST κλπ) στην ενιαία ΣΣΕ

  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού

  • Αναγνώριση των τίτλων σπουδών

  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν τη σωματικής μας ακεραιότητα

Ο αγώνας των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ για μια ενιαία σύμβαση στον όμιλο για όλους τους εργαζόμενους, στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις, ως βάση για αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των όρων δουλειάς είναι μέρος της συνολικότερης προσπάθειας που κάνουν οι συνάδελφοι στον κλάδο μας και σε όλους τους κλάδους για την κατάργηση όλου ντου αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την επαναφορά της εθνικής ΣΣΕ στα 751 ευρώ. Για την διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης εργασίας που θα επαναφέρει τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζόμενων στον κλάδο με την μετατροπή της Ομοσπονδίας σε κλαδική. Αυτός ο αγώνας μπορεί να πάρει και να δώσει δύναμη στο συνολικό αγώνα κόντρα στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που υλοποιούν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, που χτυπάν τα δικαιώματα των εργαζομένων για να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους.

Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένα ατύχημα σε πλοίο της ακτοπλοΐας

Ο συνάδελφος Δ.Ι. στο Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR MYCONOS, ειδικότητας ηλεκτρολόγου, υπέστη τραύμα στο κεφάλι...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης: 20 Απρίλη, 11πμ μπροστά στο νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού

Όλες και όλοι στις 20 Απρίλη, 11πμ μπροστά στο νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού  Η Ελληνική...