ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ραδιοφωνικού σταθμού 24/7

Δημοσιεύτηκε στις

Ανάκληση των απολύσεων-Υπερασπίζουμε το απεργιακό δικαίωμα

Η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού 24/7 έχει ξεκινήσει πογκρόμ απολύσεων εργαζομένων, στέλνοντάς τους στην ανεργία, με την αξιοποίηση και του αντεργατικού οπλοστασίου των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.

Στο αυτονόητο μέσο των εργαζομένων να υπερασπιστούν τη δουλειά τους, τα δικά τους συμφέροντα, που είναι η οργάνωση του αγώνα τους, και έχοντας επιλέξει με απόφασή τους να απεργήσουν διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους, η εργοδοσία απαντά με τρομοκρατία αξιοποιώντας την αστική Δικαιοσύνη που στρατεύτηκε για μια ακόμη φορά στο πλευρό της εργοδοσίας βγάζοντας παράνομη την 24ωρη απεργία τους που είχαν αποφασίσει και έγινε κανονικά.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλει το όργιο εργοδοτικής τρομοκρατίας στο ραδιοφωνικό σταθμό εναντίον των εργαζομένων που αντιστέκονται στο πογκρόμ απολύσεων που έχει εξαπολυθεί.

Χαιρετίζει την ανυποχώρητη στάση τους και το γεγονος ότι παρά τις απειλές της εργοδοσίας και την εναντίον τους δικαστική απόφαση, συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Η εργοδοσία υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά της και επιδιώκοντας τη μείωση του κόστους λειτουργίας του σταθμού σε βάρος των εργαζομένων εντατικοποιεί τη δουλειά καθώς υποχρεώνει τους εργαζόμενους του site του ομίλου να καλύπτουν τα «κενά» στο ραδιόφωνο.

Η εργοδοσία του σταθμού, που ταυτόχρονα κατέχει και την προεδρία του «συνδικαλιστικού» οργάνου των ιδιοκτητών διαδικτυακών μέσων (ΕΝΕΔ), έχει μπει στην πρώτη γραμμή του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-κυβέρνησης για το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων με πρώτο απ’όλα το δικαίωμα στη δουλειά, αλλά και του δικαιώματος της απεργίας αξιοποιώντας όλο το νομοθετικο πλαίσιο που έχουν δωρίσει οι αστικές κυβερνήσεις, με προεξάρχουσα τη σημερινή, στα αφεντικά.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αντί να σημάνει γενικό συναγερμό, να οργανώσει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του 24/7, να καλέσει σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων όλου του κλάδου, (προβλήματα υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ με πρώτο απ’όλα την απληρωσιά για πολλούς μήνες), «θαλασσοπνίγεται» τάχα, ανάμεσα σε διαφορετικές ερμηνείες της «νομιμότητας». Είναι το άλλοθί της αφού έχει ταχτεί με την εργοδοσία και την κυβέρνηση βάζοντας αντεργατικές πλάτες στις επιδιώξεις τους.

Παράλληλα η εργοδοσία με δικό της μηχανισμό, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με τηλεφωνήματα που ισοδυναμούν με απειλές, ζητώντας από τον καθένα να μάθει αν συμμετείχε στη γενική συνέλευση των εργαζομένων του σταθμού και ποια ήταν η στάση του.

Ο ίδιος εργοδοτικός μηχανισμός εξαπέλυσε λάσπη εναντίον των εργαζομένων ότι με την απεργία τους εξυπηρετούν ανταγωνιστικά συμφέροντα του σταθμού, πασχίζοντας να τους εξαναγκάσει να απεμπολήσουν το δικαίωμα υπεράσπισης των συμφερόντων τους απέναντί της, με οργάνωση αγώνα.

Γιατί οι εργαζόμενοι με όπλο την απεργία εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα απέναντι στην εργοδοσία που τους στέλνει στην ανεργία. Και χρειάζεται να συνεχίσουν αγωνιστικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση. Σ’αυτό τον αγώνα τους πρέπει να βρουν αλληλέγγυους όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του 24/7, καλεί τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου που συνεχίζουν να δουλεύουν απλήρωτοι, με ψίχουλα, σε καθεστώς ανασφάλειας και τρομοκρατίας, να συνταχτούν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους του 24/7.

Καλεί επίσης τους εργαζόμενους του κλάδου, σε συσπείρωση γύρω από αγωνιστικό-διεκδικητικό πλαίσιο πάλης ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα κατοχυρωμένα με ΣΣΕ με αυξήσεις και καθολική ισχύ, με αποφασιστική υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας και όσων κατακτήσεων απέσπασε η εργατική τάξη με αιματηρούς αγώνες από την εργοδοσία και το κράτος.

Σε αυτόν τον αγώνα, όλοι οι συνάδελφοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα βρεθούν όπως πάντα στην πρώτη γρμμή δίνοντας μαχητικό παρόν.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...