Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των σιδηροδρόμων της Γερμανίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των σιδηροδρόμων της Γερμανίας που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι σιδηροδρομικοί της Γερμανίας κατεβαίνουν ξανά σε απεργία διεκδικώντας μισθολογικά αιτήματα, την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, αλλά και ενάντια στις παρεμβάσεις της εργοδοσίας που βάζει εμπόδια στην συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα και της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων του κλάδου των Μεταφορών, πράγμα που προωθεί και η Ελληνική Κυβέρνηση στους σιδηροδρόμους της Ελλάδας.

Επίσης, οι συνέπειες της κυριαρχίας στο συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης, δυνάμεων που εκφράζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργεί δυσκολίες και εμπόδια σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση που θέλει να προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων και σε αυτές τις συνθήκες αναλαμβάνει αγωνιστικές, μαχητικές πρωτοβουλίες.

Κόντρα σε όλες αυτές τις δυσκολίες και τα εμπόδια, όπλο των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο είναι η αλληλεγγύη. Για αυτό το λόγο, το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα σας.

 Η Γραμματεία Διεθνών

 

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...