Αλληλεγγύη στους διωκόμενους Αγωνιστές-Συνδικαλιστές της Παραγουάης

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την συμπαράσταση του στους 13 διωκόμενους Παραγουανούς αγωνιστές, μεταξύ των οποίων μια ανήλικη αγωνίστρια και το στέλεχος της ΠΣΟ και της συνδικαλιστικής οργάνωσης MOAPA Rubén Villalba. Οι παραγουανοί αγωνιστές βρίσκονται φυλακισμένοι από το 2012 για τη δράση τους ενάντια στους μεγαλογαιοκτήμονες που ξεζουμίζουν τον αγροτικό πληθυσμό της Παραγουάης. Οι συναγωνιστές συνελήφθησαν και δικάζονται μετά από βίαιη αστυνομική επέμβαση, κατ’ εντολή των μεγαλογαιοκτημόνων, ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες, που κατέληξε στο θάνατο 11 αγροτών και 7 αστυνομικών.

Η αντιλαϊκή πολιτική, πάει χέρι-χέρι με την καταστολή, την περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τις συνδικαλιστικές διώξεις, κάτι το οποίο οι εργαζόμενοι της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα το βιώνουμε καθημερινά.

Το ΠΑΜΕ καλεί για την άμεση απελευθέρωση όλων των διωκόμενων αγωνιστών. Εκφράζει την στήριξη του στον αδελφό Rubén Villalba και θα πάρει πρωτοβουλίες ενάντια στην άδικη δίωξη τους.

 

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...