Αλληλεγγύη στις Απεργιακές Κινητοποιήσεις των Εργαζομένων της Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους εργαζομένους της Γαλλίας, στα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ, που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική επίθεση της Γαλλικής Κυβέρνησης Μακρόν.

Η αντεργατική επίθεση ΕΕ-Κυβερνήσεων-Επιχειρηματικών ομίλων συνεχίζεται σε όλη την Ευρώπη. Για αυτήν την εξέλιξη φέρουν μεγάλες ευθύνες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που καλλιεργούν την λογική της αναμονής και της «κοινωνικής ειρήνης». Παράλληλα ενώ επιβάλλονται αντεργατικά μέτρα σε κάθε χώρα βλέπουμε την αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών και την κλιμάκωση των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων μεγαλώνοντας τον κίνδυνο γενίκευσης των πολεμικών εστιών και συγκρούσεων.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις έχει τεράστια σημασία η στήριξη των αγώνων των εργαζομένων κάθε χώρας για την προστασία των δικαιωμάτων τους, για ΣΣΕ με καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η ταξική αλληλεγγύη και ο συντονισμός των εργατών ενάντια στην επίθεση ΕΕ-Κυβερνήσεων-Επιχειρηματικών ομίλων είναι η καλύτερη απάντηση στην αντεργατική επίθεση και στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...