Αλληλεγγύη στην απεργία των εμποροϋπαλλήλων από τη USB Ιταλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Με μύνημα που έστειλε στο ΠΑΜΕ την Παρασκευή 3 Απρίλη, η συνδικαλιστική οργάνωση USB Ιταλίας εκφράζει αλληλεγγύη της στην απεργία των Ελλήνων εμποροϋπαλλήλων, την Κυριακή 5 Απρίλη, ενάντια στο άνοιγμα καταστημάτων και εμπορικών κέντρων την Κυριακή

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Χαμηλοί μισθοί, εργασιακή ανασφάλεια και απόλυτη προσαρμογή στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Αυτές είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται στον τομέα του Εμπορίου. Τώρα, αυτές οι συνθήκες χειροτερεύουν από την απαίτηση των εργοδοτών να ακυρώσουν την κυριακάτικη αργία.

Για τους εργαζόμενους στα καταστήματα και τους εμποροϋπαλλήλους, το ημερολόγιο δεν έχει “κόκκινες” ημέρες. Αργίες δεν υπάρχουν. Η λογική του κέρδους των επιχειρηματιών προστάζει ότι οι υπάλληλοι θα είναι πάντα διαθέσιμοι για δουλειά. Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η συνενοχή των εργοδοτικών συνδικαλιστών εγγυάται ότι αυτό θα περάσει ομαλά. Τώρα είναι η ώρα να τους σταματήσουμε!

Αγαπητοί σύντροφοι, βλέπουμε τους εαυτούς μας στον αγώνα σας που θα είναι και δικός μας αγώνας. Πλάι – πλάι, για ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις συνεχώς επιδεινωμένες συνθήκες που επιβάλλονται από τους εργοδότες.

Είναι ένας κοινός αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους του παγκόσμιου Εμπορίου σε όλες τις ευρωπαϊκές εταιρείες και ξεπερνά τα όρια του Εμπορίου, καθώς είναι εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ, που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις ενάντια στην εργατική τάξη.

Είμαστε στο πλευρό σας, για να υπερασπιστούμε τα κοινά μας δικαιώματα και να καταπολεμήσουμε τις παλιές και νέες μορφές εκμετάλλευσης των εργαζομένων».

 

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...