Αλληλεγγύη με το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Κατασκευές, την Υλοτομία, τα Ορυχεία και την Ενέργεια (CFMEU) της Αυστραλίας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Συνδικάτο Εργαζομένων στις Κατασκευές την Υλοτομία, τα Ορυχεία και την Ενέργεια (CFMEU) της Αυστραλίας, στο οποίο επιβλήθηκε εξοντωτικό πρόστιμο των 1,25 εκατ. AUD (δολάρια Αυστραλία) για τις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το 2012 σε εργοτάξια, παρά τη δικαστική εντολή που τις απαγόρευε.

Η δικαστική απαγόρευση αλλά και η επίθεση της έφιππης αστυνομίας σε βάρος των απεργών το 2012 έγινε με κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας και το πρόστιμο επιβλήθηκε σήμερα το 2014 με κυβέρνηση Συντηρητικών.

Επιβεβαιώνεται ότι τόσο τα συντηρητικά κόμματα όσο και τα σοσιαλδημοκρατικά υπηρετούν σε όλες τις χώρες την κερδοφορία του κεφαλαίου.

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Και στη χώρα μας, τα ταξικά συνδικάτα δέχονται καθημερινά την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών, που βγάζουν παράνομες τις απεργίες και απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις.

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το ταξικό κίνημα της χώρα μας είναι στο πλευρό σας.

 

 

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...