Αίτημα Ομοσπονδιών Προς την Υπουργό Εργασίας Για Άμεση Συνάντηση

Δημοσιεύτηκε στις

Προς την Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου Έφη

Η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 23/3/2018 και αφορά την απόδοση από τον ΟΑΕΔ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των χρηματικών πόρων που δικαιούνται για το 2018, αναφέρει ότι η ισχύς της ξεκινά από την ημερομηνία δημοσίευσής της. Στη βάση αυτή, η ερμηνεία που γίνεται από τον ΟΕΑΔ, με ορισμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις να έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά με αυτόν τον τρόπο, είναι ότι η απόδοση των χρημάτων θα ξεκινήσει από το μήνα Απρίλιο και όχι αναδρομικά από την αρχή του έτους.

Αυτό σημαίνει ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα χάσουν χρήματα που δικαιούνται για τρεις μήνες με άμεση συνέπεια οι εργαζόμενοι σε αυτές να μείνουν απλήρωτοι για το διάστημα αυτό.

Για την κατάσταση αυτή που πάει να δημιουργηθεί το Υπουργείο Εργασίας φέρει ακέραιη την ευθύνη.

Για το λόγο αυτό, οι ομοσπονδίες που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζητάμε να έχουμε άμεσα συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, απαιτώντας να δοθεί λύσει σε αυτό το ζήτημα.

Δεν θα επιτρέψουμε να χάσουν οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις χρήματα που δικαιούνται και ήδη παίρνουν με το σταγονόμετρο και να μείνουν απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου Και Βιομηχανίας Χαρτού

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Για τους απεργούς πείνας και τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

Για πάνω από μια δεκαετία, στα κτίρια των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας ζουν 400...

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Να ανακληθούν οι απολύσεις και να μην γίνουν άλλες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το Συνδικάτο Τύπου και  Χάρτου καταγγέλλει τις απολύσεις που έγιναν στην εταιρεία Veridos...

Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ: Ανακοίνωση για το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στον ΔΕΔΔΗΕ

ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΕΔΔΗΕ ! ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ...