Ένωση Λογιστών Περιφέρειας Αττικής : Να παρθεί πίσω η άδικη απόλυση στην KPMG

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τρίτη 9/1/18 στις 12.30 θα γίνει τριμερής συνάντηση στην Επιθ.Εργασίας

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε της KPMG

Καταγγέλλουμε την απόλυση συναδέλφου την Παρασκευή 22/12/17, λίγες μέρες μετά την συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία στις 14/12. Η εταιρεία απέλυσε τον συνάδελφο επειδή με την δράση του «ενοχλούσε». Το επίπλαστο πρόσχημα που πρόβαλε η εργοδοσία είναι η μείωση της δουλειάς στο τμήμα του.

Και ποια ήταν αυτή η δράση; Ότι δεν παρέμενε συνεχώς εκτός του ωραρίου (σε ένα τμήμα που κατά τα άλλα “δεν έχει δουλειά”!!!), ότι διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες για τον ίδιο και τους συναδέλφους του, ότι ενημέρωνε τους συνάδελφους για τις εξελίξεις και τα προβλήματα στην εταιρία και στον κλάδο, ότι τους καλούσε να παλέψουν για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στην εταιρία.

Μετά από δυναμική παρέμβαση του σωματείου μας στην εταιρία, και την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι συνάδελφοι της KPMG, η εργοδοσία ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και στις 28/12/17 έγινε συνάντηση μεταξύ της ΕΛΕΠΑ και της εργοδοσίας στα γραφεία της εταιρίας. Απαιτήσαμε να παρθεί πίσω η άδικη απόλυση, που έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους. (Ήδη έχει ορισθεί τριμερής συνάντηση από το Σ.ΕΠ.Ε. Αγ.Παρασκευής την Τρίτη 9/1/18 στις 12.30μμ.)

Η εργοδοσία επιβεβαίωσε ότι ο συνάδελφος ήταν καλός στην δουλειά του αλλά προσπάθησε να πείσει ότι η απόλυση έγινε λόγω μείωσης των εργασιών. Η αλήθεια όμως είναι ότι όποτε υπάρχει μείωση εργασιών σε ένα τμήμα γίνονται εσωτερικές μετακινήσεις. Είναι επίσης γνωστό ότι η ίδια η KPMG πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε αύξηση εσόδων. Η εργοδοσία προετοιμάζει χειροτέρευση των όρων εργασίας μας και δεν θέλει να βρίσκει αντίσταση. Γι’ αυτό ξεκινά με την απόλυση του συναδέλφου που πρωτοστάτησε. Η απαίτηση όλων για την επαναπρόσληψή του θα δώσει το μήνυμα πως δεν μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη.

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε τμήμα της KPMG. Πίεση και επιπλέον ώρες δουλειάς για να ολοκληρώνονται στην ώρα τους τα projects, δουλειά από το σπίτι, προσλήψεις με όλο και χαμηλότερο μισθό. Κάθε χρονιά που περνάει βρισκόμαστε σε χειρότερη εργασιακή κατάσταση, ενώ η εταιρία ανακοινώνει αυξήσεις εσόδων.

Φαίνεται από τις εξελίξεις ότι συνολικά η εργοδοσία του κλάδου εξαπολύει επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων (ατομικές συμβάσεις-μεσαίωνα στην PWC, απολύσεις σε Deloitte και τώρα στην KPMG). Γι’ αυτό χτυπάνε το σωματείο, γιατί μόνο αυτό φοβούνται, γιατί ξέρουν ότι θα είναι πάντα ασπίδα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γι αυτό και εσύ πρέπει να το ενισχύσεις!

Όλα αυτά τα κάνουν αξιοποιώντας το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που τους προσφέρουν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, τσακίζοντας τα δικαιώματά μας. Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη” της κυβέρνησης που βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της και στην  KPMG. Μια ανάπτυξη που το δικαίωμα στην εργασία εξαρτάται από το μισθολογικό κόστος και έχει ως προϋπόθεσή της τα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων. Εμείς πρέπει να παλέψουμε για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στις ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρίες!

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Επαναπρόσληψη  του συναδέλφου που απολύθηκε άδικα για συνδικαλιστική δράση

  • Καμία απόλυση σε κανένα τμήμα επειδή “δεν υπάρχουν δουλειές”

Συνάδελφε, γίνε μέλος της ΕΛΕΠΑ. Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής. Δυνάμωσε αυτόν που φοβούνται! Κανένας μόνος του! Η ελπίδα βρίσκεται στην ενωμένη δράση των εργαζομένων!

Η Κεντρική Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...