Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής : Όλοι στο Συλλαλητήριο 9 Νοέμβρη και στην Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση 14 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Ετήσια Απολογιστική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Τρίτη 14/11/17  στις 6.30μμ, στα γραφεία μας, Κάνιγγος 27, Αθήνα.

 Συλλαλητήριο, Πέμπτη 9/11/17, στις 6.30μμ στο Σύνταγμα

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Το Σωματείο σας καλεί:

 Α) στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στις 6,30 μμ, στο Σύνταγμα.

 

          Το συλλαλητήριο αποτελεί πρωτοβουλία των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και είναι ενάντια στα μέτρα που έχουν πάρει Κυβέρνηση, Ε.Ε και ΔΝΤ, αλλά και στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν στα εργασιακά. Μας κοροϊδεύουν ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα! Αναμένεται να ισχύσουν 95 “προαπαιτούμενα” μέσα στο 2018 που έχουν ψηφίσει από πέρυσι, μέσα σε αυτά η μείωση του αφορολογήτου (περισσότερος φόρος για όλους), η μείωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών, η έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ετοιμάζονται να θεσμοθετήσουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων των εργαζόμενων, με χτύπημα στα σωματεία, μέχρι και στο δικαίωμα της απεργίας! Η προσυγκέντρωση της ΕΛΕΠΑ θα είναι στις 6μμ στην πλ. Κάνιγγος.

            Απαιτούμε:

– υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751€ για όσους αμείβονται με τον βασικό μισθό!

 υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για Λογιστές και εργαζόμενους σε ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρίες.

 

Β) στην ετήσια τακτική Απολογιστική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, την Τρίτη 14 Νοέμβριου 2017, 6,30 μμ., Κάνιγγος 27, 5ος ορ.όπως αποφάσισε η Κεντρική Διοίκηση, σύμφωνα με το καταστατικό της.

Θα συζητήσουμε την δράση του τελευταίου χρόνου, αλλά και το πρόγραμμα και τους στόχους που θα βάλουμε για το επόμενο διάστημα. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΕΙ, ενώ ταυτόχρονα θα αποφασίσουμε τις μορφές και τον τρόπο διεκδίκησης της υπογραφής της.

 

Η συζήτηση αυτή μας αφορά όλους.

 Η ΣΣΕ δεν είναι μόνο ο μισθός, αλλά ένα συνολικό πλαίσιο στόχων – αιτημάτων που περιλαμβάνει τις εργασιακές σχέσεις, τα ωράρια δουλειάς, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υγιεινή και ασφάλεια στους τόπους δουλειάς, δηλαδή το σύνολο των όρων πώλησης της εργατικής μας δύναμης. Η ΣΣΕ είναι ο τρόπος να έχουμε σε κάθε χώρο ένα ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων, ώστε να μην είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη για δουλειά με μισθούς κοροϊδίας, με ατελείωτα ωράρια, ανασφάλιστοι, χωρίς επιδόματα και δικαιώματα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) εδώ και πολλά χρόνια υπέγραφε την ΣΣΕ του κλάδου, που κατοχύρωνε σημαντικά δικαιώματα όπως κατώτερο μισθό νεοπροσλαμβανόμενου περίπου €1.000 μικτά, επίδομα ισολογισμού, τέκνων, γάμου κ.α., ανά διετία ωρίμανση και αύξηση μισθού. Με αφορμή την κρίση, οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων κατάργησαν ουσιαστικά τις συλλογικές συμβάσεις και πλέον κυριαρχούν οι ατομικές. Αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλο χτύπημα στα δικαιώματά μας, σε συνδυασμό και με την λαίλαπα μέτρων που νομοθετήθηκαν.

 

Μπορούμε να τα καταφέρουμε;

 

Ο αγώνας για υπογραφή ΣΣΕ απαιτεί την συμμετοχή όλων μας. Δεν είναι θέμα της διοίκησης του σωματείου. Η εμπειρία από τα παλιότερα χρόνια δείχνει ότι μέσα από μαζικό αγώνα και διεκδίκηση μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα. Το παράδειγμα των εργαζόμενων στο Μέταλλο που έχουν υπογράψει, μας δείχνει τον δρόμο και αποτελεί απάντηση σε όσους θεωρούν ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Το παράδειγμα αυτό απαντάει: ΝΑΙ, μπορούμε!

 Στον οργανωμένο αγώνα βρίσκεται η πραγματική ελπίδα που μπορεί να αποτρέψει μέτρα, να αποσπάσει κατακτήσεις, να αλλάξει το σημερινό αρνητικό συσχετισμό σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 Το σωματείο είναι η δύναμή μας! Στο σωματείο μαθαίνουμε τα δικαιώματά μας. Ερχόμαστε σε επαφή με συναδέλφους από άλλους εργασιακούς χώρους και γενικεύουμε την πείρα μας, καταθέτουμε τις προτάσεις και τις αντιρρήσεις μας. Ερχόμαστε σε γνωριμία με τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, τα ιδανικά της εργατικής τάξης.

 Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, συμμετέχουμε:

 * Στην Ετήσια Απολογιστική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Τρίτη 14/11/17, στις 6.30μμ

 * Στο Συλλαλητήριο, Πέμπτη 9/11/17, στις 6.30μμ στο Σύνταγμα

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

 

   Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένα ατύχημα σε πλοίο της ακτοπλοΐας

Ο συνάδελφος Δ.Ι. στο Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR MYCONOS, ειδικότητας ηλεκτρολόγου, υπέστη τραύμα στο κεφάλι...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης: 20 Απρίλη, 11πμ μπροστά στο νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού

Όλες και όλοι στις 20 Απρίλη, 11πμ μπροστά στο νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού  Η Ελληνική...