Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής : Όλοι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση 3 Οκτώβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Κεντρική Διοίκηση του Σωματείου μας, καλεί τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 7.00 ΜΜ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ, για να συζητήσουμε και να έρθει εμπειρία από τους χώρους δουλειάς μας για τις συνθήκες και τα προβλήματα που υπάρχουν, πως θα τα αντιμετωπίσουμε συλλογικά και πως θα οργανώσουμε την πάλη μας για το επόμενο διάστημα ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ.

                         

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 Ο καθένας μας έχει πάρα πολλούς λόγους να είναι στην Γενική Συνέλευση του σωματείου. Τα προβλήματα που βιώνουμε στην δουλεία, αλλά και συνολικά στην ζωή μας, είναι πάρα πολλά. Μισθοί, ωράρια, πίεση για να βγει η δουλειά, συνθήκες εργασίας είναι μόνο κάποια απ’ αυτά. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, εργοδότες και κυβέρνηση, μας λένε ότι έρχεται ανάπτυξη, και ότι θα είναι και δίκαιη.

 Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν πως τα χειρότερα πέρασαν, πως ο νέος γύρος καπιταλιστικής ανάπτυξης θα βελτιώσει τη ζωή μας, γιατί τα κέρδη τάχα θα διανεμηθούν δίκαια σε όλους, είναι ξεκάθαρο ότι τα «καλύτερα» που υπόσχονται περιλαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση μισθών και εργασιακών σχέσεων, δουλειά την Κυριακή, νέα νομοθετικά εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και την ανάπτυξη αγώνων, αφού θέλουν να αλλάξουν τον συνδικαλιστικό νόμο βάζοντας πολλά εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας.

 Το προηγούμενο διάστημα, αν και καλοκαιρινή περίοδος, έγιναν σημαντικοί αγώνες σε μια σειρά κλάδους και εργοστάσια, όπως στο Μέταλλο που υπέγραψαν ΣΣΕ, στο εμπόριο για την διατήρηση της Κυριακάτικης Αργίας, στον τουρισμό, στον Καρυπίδη για την απληρωσιά, στη ΣΙΔΕΝΟΡ, στα Πρακτορεία Τύπου για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, στους συμβασιούχων ενάντια στις απολύσεις και για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αποκορύφωμα ήταν η μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων, λαϊκών επιτροπών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στην ΔΕΘ διαδηλώνοντας ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που μας ετοιμάζει κυβέρνηση, ΕΕ, με την στήριξη και του ΣΕΒ.

 Έγιναν όμως και «αγώνες» από την πλευρά της κυβέρνησης… Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού κατά τις τελευταίες επισκέψεις του σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, προσπάθησε να μας πείσει ότι τα εργατικά δικαιώματα είναι τάχα συμβατά με την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και πως η νέα επίθεση που έρχεται είναι για το καλό μας, για να έρθει η “δίκαιη ανάπτυξη”. Μία ανάπτυξη που μεταφράζεται σε χαμηλούς μισθούς, ελαστικές εργασιακές σχέσεις που να βολεύουν τις επενδύσεις, ελάχιστη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και περιορισμό της δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μιας ανάπτυξης, δηλαδή, που ήδη βλέπουμε στον κλάδο μας, ιδιαίτερα στις μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες, όπου όλα τα χρόνια της κρίσης αυξάνουν τα κέρδη τους, ενώ οι συνθήκες  εργασίας των εργαζομένων σε αυτές χειροτερεύουν δραματικά. Μιας ανάπτυξης που σπρώχνει τα μικρά λογιστικά σε λουκέτο, μη μπορώντας να ανταγωνιστούν τα μεγαθήρια του κλάδου, και τους εργαζόμενους σε αυτά στην καθημερινή αβεβαιότητα για την ίδια τους την εργασία, στην απληρωσιά ακόμη και στην ανεργία.

 Στην νέα αυτή επίθεση, η απάντησή μας χρειάζεται να είναι μία! Αγώνες σε όλη τη χώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στην πρωτοφανή επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας, στα δικαιώματά μας. Να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε μέσα στους χώρους δουλειάς του κλάδου μας, κλίμα διεκδικητικό, μαχητικό, αποφασιστικό.Να δώσουμε τη δική μας απάντηση στο ΣΕΒ, τους επιχειρηματικούς ομίλους, στους εφοπλιστές, στη μεγαλοεργοδοσία και του δικού μας κλάδου, στην κυβέρνηση, την ΕΕ.

 Οι αγώνες μας όμως δεν αρκεί μόνο να αποκρούουν την αντιλαϊκή πολιτική των νέων μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση, αλλά να είναι επιθετικής διεκδίκησης με βάση τιςανάγκες μας, τα δικαιώματά μας. Πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης και διεκδίκησης η ΣΣΕ για τους λογιστές και τους ελεγκτές σε κάθε χώρο δουλειάς.

   Η κάθε εταιρία με σκοπό την διατήρηση υψηλών κερδών, χρησιμοποιεί την αλλαγή των όρων εργασίας προς το χειρότερο (π.χ συμβάσεις ορισμένου χρόνου),  την «αξιολόγηση», ως μέσο πίεσης, ως αιτιολογία για να μην δίνονται αυξήσεις, ως μέσο απόλυσης, την μείωση μισθών και του εργασιακού κόστους, όλους δηλαδή τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων.

 Για παράδειγμα σε κάποιες ελεγκτικές εταιρίες εξαναγκάζουν σε υπογραφή νέας σύμβασης παροχής «ανεξάρτητων» υπηρεσιών με την εταιρεία, με τα όσα επιφέρει αυτή η αλλαγή, και όποιος δεν δέχεται απολύεται. Μια προσπάθεια που παρατηρείται και στα πιο μικρά λογιστικά γραφεία, προσλαμβάνοντας κατευθείαν με μπλοκάκι θέλοντας να επωφεληθούν από την κατάργηση του επιδόματος αδείας, των δώρων, μη έχοντας καμία υποχρέωση για αποζημίωση απόλυσης κ.ά. Βέβαια αυτά δεν είναι τα μόνα παραδείγματα.

 Τα προβλήματα, είτε γενικά, είτε συγκεκριμένα σε κάθε χώρο, πολλαπλασιάζονται καθημερινά και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται οργανωμένα, συλλογικά μέσα από το σωματείο μας να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας, να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Για να οργανώσουμε αυτόν τον αγώνα χρειάζεται η μαζική παρουσία όλων μας στην Γενική Συνέλευση.

Είμαστε σε επαγρύπνηση μαζί με όλο το ταξικό κίνημα για γενική απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει νομοσχέδιο που θα επιχειρήσει να χτυπήσει τα συνδικάτα, να βάλει φίμωτρο στη φωνή της εργατικής τάξης. 

Συνεχίζουμε με το πλαίσιο πάλης των 535 Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων για τις συλλογικές συμβάσεις & αγωνιζόμαστε:

 

1.       Για την κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων.

2.       Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

3.       Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς.

 

ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

 

Είναι ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε.

Με ισχυρό το σωματείο και τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς τους.

ΤΡΙΤΗ 3/10 στις 7μμ στα γραφεία μας, Κάνιγγος 27 5ος όροφος.

 

Η Κεντρική Διοίκηση                                                                                   

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...