Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής : Συμπαράσταση στο Δήμαρχο Πατρέων

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΕΛΕΠΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και καταδικάζει την παραπομπή του σε δίκη στις 13 Φεβρουαρίου ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ο δήμαρχος, υλοποιώντας τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών, δεν διευκόλυνε δράσεις αυτού του εγκληματικού μορφώματος να προπαγανδίσει το ναζιστικό του δηλητήριο πριν τις εκλογές του 2015. Επιπλέον, ο δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή.

Τεράστια ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που, μέσω του αρμόδιου τότε υπουργού Εσωτερικών, απαντώντας σε αντίστοιχη επερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εγκάλεσε τη Δημοτική Αρχή, να σεβαστεί τη Χρυσή Αυγή ως κοινοβουλευτικό κόμμα, υποδεικνύοντας μάλιστα στους χρυσαυγίτες τις θεσμικές διαδικασίες ελέγχου και συμμόρφωσης της Δημοτικής Αρχής.

Πρόκειται για μία καθαρά πολιτική δίκη, με τα όργανα της κεντρικής εξουσίας να σέρνουν στα δικαστήρια έναν Αγωνιστή Δήμαρχο που τόλμησε να σηκώσει το ανάστημά του στις απαιτήσεις του ναζιστικού μορφώματος, της Χρυσής Αυγής, τα πιστεύω της οποίας είναι σε θέση πλέον να τα γνωρίζουν όλοι. Η δίωξη του Δημάρχου από τους υπόδικους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, καθώς και για σωρεία άλλων αδικημάτων, προκαλεί το λαϊκό αίσθημα.

Οι πραγματικοί υπόλογοι δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας που πράττουν το καθήκον τους απέναντι στο λαό και την Ιστορία των αγώνων και των θυσιών του. Είναι η Χρυσή Αυγή με την αποκρουστική ναζιστική θεωρία της, την εγκληματική της δράση, που έχει και το θράσος των φασιστών να εμφανίζεται ως τιμητής και κατήγορος, καθώς και όσοι άμεσα ή έμμεσα τη στηρίζουν και την ανέχονται.

Συνάδελφοι,

Πρέπει να μπούμε μπροστά, να μην επιτρέψουμε στην «σαπίλα του ντουνιά» που βγαίνει μέσα από τα σπλάχνα του καπιταλισμού να μας κυκλώσει. Ο φασισμός είναι το άλλο πρόσωπο του καπιταλισμού και ενιαία η λαϊκή πάλη πρέπει να τους αντιπαλέψει. Ο λαός με τη δράση και τους αγώνες του, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Ο εγκληματικός χαρακτήρας άλλωστε της Χρυσής Αυγής απορρέει από τη ναζιστική θεωρία, την οποία πιστεύει, υπηρετεί και διαδίδει.

Η δίωξη του δημάρχου της Πάτρας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα της Πάτρας, αφορά όλους μας σ’ όλη τη χώρα. Είναι επικίνδυνη εξέλιξη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους λογιστές – ελεγκτές, την εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα να εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον Αγωνιστή Δήμαρχο Πατρών, Κώστα Πελετίδη, να καταδικάσουν το γεγονός και να δυναμώσουν συνολικά την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των μονοπωλίων που διευκολύνουν με τη στάση τους το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα να δρα ανενόχλητο.

 

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...