Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Αττικής : Τον 9μηνο αγώνα των Χαλυβουργών δεν θα καταφέρουν να τον αμαυρώσουν

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΕΛΕΠΑ καταδικάζει την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή σε 5 εργαζόμενους – απεργούς της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» μετά από μηνύσεις απεργοσπαστών, ανθρώπων της εργοδοσίας συνεχίζοντας την προσπάθεια ποινικοποίησης ενός ηρωικού αγώνα που έγινε το 2011-2012 και κράτησε πάνω από 9 μήνες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάθε μέρα δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Δεν θέλει καμία αντίδραση στα αντεργατικά μέτρα που έχει ψηφίσει γι αυτό και εντείνει το κλίμα αυταρχισμού και καταστολής απέναντι στους εργαζόμενους. Χτυπάει με τα ΜΑΤ είτε αυτούς που υπερασπίζονται την λαϊκή κατοικία ενάντια στους πλειστηριασμούς, είτε τους συνταξιούχους που διαμαρτύρονται για τις συντάξεις πείνας, είτε τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές, είτε τους αγρότες, όποιον σηκώσει το ψηλά το κεφάλι.

Σε μια περίοδο που το σωματείο μας, μαζί με πάνω από 500 ακόμα σωματεία, δίνει την μάχη για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ για όλους τους συναδέλφους, για υπογραφή ΕΓΣΣΕ με κανέναν εργαζόμενο κάτω από 751€, για προστασία της λαϊκής κατοικίας, η κυβέρνηση διαλέγει το χτύπημα των εργαζομένων μέσω των αντεργατικών νόμων που λύνουν τα χέρια της «δικαιοσύνης» ώστε να καταδικάζει τους αγώνες. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που νομοθέτησε περισσότερα εμπόδια στον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία.

Τον 9μηνο αγώνα των Χαλυβουργών δεν θα καταφέρουν να τον αμαυρώσουν. Αποτελεί παρακαταθήκη και παράδειγμα για το εργατικό κίνημα και αυτό δεν αλλάξει όσες καταδίκες και εάν κάνουν.

Σε κάθε επίθεση που δεχόμαστε μία είναι η απάντησή μας

συλλογικά – μαζικά αντίσταση και αγώνας

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...