Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Αττικής : Σωματεία εργατών, όχι εργοδοτών

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), καταγγέλλει στα μέλη της, την παρέμβαση των εργοδοτών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ο λόγος για τις εκλογές του «σωματείου» εμπορίου-τροφίμων και supermarket που γίνονται αυτές τις μέρες.

 Πρόκειται για ένα σωματείο-σφραγίδα χωρίς δράση, χωρίς ανακοινώσεις, με άγνωστη έδρα, χωρίς τηλέφωνα και ιστοσελίδα, χωρίς μαζικές διαδικασίες ποτέ και πουθενά. Και όμως σε αυτό το σωματείο στις προηγούμενες εκλογές «ψήφισαν» πάνω από 5.000 εργαζόμενοι μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι των εργαζομένων διευθυντές και μεγαλοστελέχη της «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται «εν κρυπτώ», χωρίς δημοσίευση και πραγματοποίηση συνέλευσης για εκλογή εφορευτικής επιτροπής, ενώ στο ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχουν διευθυντικά στελέχη των Σούπερ Μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, MY MARKET

Μέσα από όργιο εκβιασμών και απειλών που ασκούν διευθυντικά στελέχη και μπράβοι της εργοδοσίας με απειλές μέχρι και για κυρώσεις, φέρνουν «καροτσάκι» τους εργαζόμενους με συνοδεία για να ψηφίσουν. Γιατί μπαίνουν σε τόσο κόπο, μπορεί να αναρωτηθεί κανείς. Στόχος τους είναι η παραγωγή αντιπροσώπων για τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, έτσι ώστε να διασφαλίσουν την «ησυχία» και «ηρεμία» του κεφαλαίου, προκειμένου να συνεχίσει ακάθεκτα να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους και να μεγαλώνει τα κέρδη, χωρίς καμία αντίδραση στους χώρους δουλειάς. Οι ίδιοι που έχουν αποφασίσει την μείωση μισθών.

 Ας σκεφτούμε: τι κοινό συμφέρον μπορεί να έχουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι μέσα σε έναν οποιονδήποτε χώρο δουλειάς; Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινο ωράριο εργασίας, άδειες, παροχές, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να διασφαλίζει όλα αυτά. Οι εργοδότες έχουν ανάγκη το κέρδος. Πώς θα πετύχουν το κέδρος; Με μειωμένους μισθούς στους εργαζομένους, με απλήρωτες υπερωρίες, με κουτσουρεμένα δικαιώματα.

 Τα σωματεία, όπως και το δικό μας, είναι η ένωση των εργαζόμενων σε έναν χώρο δουλειάς, σε έναν κλάδο, ώστε να παλεύουν για την καλυτέρευση των όρων εργασίας τους.

 Από την μία πλευρά, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, ξηλώνει τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, και ετοιμάζεται να φέρει άμεσα νόμο που θα καταργεί συνδικαλιστικές ελευθερίες. Από την άλλη πλευρά, η παράταξή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το «σωματείο» δείχνει το όραμά της για το εργατικό κίνημα, σωματεία που κουμάντο θα κάνουν οι εργοδότες..

 Εμείς ως ΕΛΕΠΑ παίρνουμε θέση!

Αντιπαλεύουμε κάθε προσπάθεια των εργοδοτών να βάλουν χέρι στο εργατικό κίνημα!

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε Κλιμακώνουμε με απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ Με Απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η ΜΑΗ και συγκέντρωση στις 10:30πμ στο...