Ένωση Λογιστών Αττικής: Εκδήλωση «Νέοι Εργαζόμενοι-Νέα Ζευγάρια Οι Ανάγκες Μας Και Η Πρόταση Του Σωματείου»

Δημοσιεύτηκε στις

Οι εξελίξεις για τους εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας είναι ραγδαίες και επικίνδυνες τόσο στο εσωτερικό, με τη χειροτέρευση του βιοτικού τους επιπέδου (εξάλειψη εργασιακών δικαιωμάτων, κατακερματισμός ασφαλιστικού συστήματος, απελευθέρωση πλειστηριασμών κ.α.) όσο και στο εξωτερικό, με τον πόλεμο στη περιοχή μας να δείχνει ως πολύ ισχυρή πιθανότητα  για τη διευθέτηση των ισχυρών ανταγωνισμών μεταξύ μονοπωλίων.

Η κατάσταση δυσκολεύει περισσότερο για τους νέους ανθρώπους, αλλά και τα νέα ζευγάρια που σκέφτονται να κάνουν, ή ήδη έχουν οικογένεια. Τα εμπόδια (χαμηλός μισθός, ασταμάτητο ωράριο), τα βάρη λόγω έλλειψης υποδομών (παιδικοί σταθμοί κλπ) είναι κάποια από αυτά που αντιμετωπίζουμε. Το σωματείο μας έχει απάντηση σε αυτά τα ζητήματα.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Η κατάσταση που ισχύει σήμερα, δεν αλλάζει όταν κάθεσαι αμέτοχος περιμένοντας διέξοδο από μια κυβέρνηση ή προσελκύοντας επενδύσεις. Πρέπει ο κάθε ένας συνάδελφος να έχει απαιτήσεις και να διεκδικεί την κάλυψη των αναγκών του ιδίου και της οικογένειας του (πχ μόνιμη εργασία, ελεύθερο χρόνο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν παιδεία κ.α.). Το σωματείο μας έχει εμπιστοσύνη στους συναδέλφους και γνωρίζει ότι μπορούμε μέσω της μαζικότητας του θα ξαναφέρουμε νίκες (ΣΣΕ, επιδόματα, πραγματικό οκτάωρο κ.α.) .

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ως σκοπό να συζητηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και πως μέσω της συλλογικής δράσης (που τρέμουν εργοδότες και κυβερνήσεις) πραγματοποιούνται.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,7:00 MM, ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, 5Ος ΟΡ., ΑΘΗΝΑ (ΑΙΘΟΥΣΑ «ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗΣ»)

 

*Στην εκδήλωση θα υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά των συναδέλφων ώστε να έρθουν οι συνάδελφοι με τις οικογένειες τους.

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...

Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1ΗΜΑΗ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 10:30ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Η...