Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Συνδικάτα Εργατών, Όχι Των Εργοδοτών

Δημοσιεύτηκε στις

H Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καταγγέλλει  τον Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ,  όπου σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, είναι παράλληλα και εργοδότης. Συγκεκριμένα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία “ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”. Η συγκεκριμένη εταιρία:

  • Διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιριών τυχερών παιγνίων
  • Παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις
  • Διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα
  • Παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.

Ο ρόλος του  κυβερνητικού  και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μας είναι πλέον γνωστός. Είναι το δεξί χέρι των εργοδοτών και των κυβερνήσεων στην υλοποίηση των αντιλαϊκών τους σχεδίων. Όλοι μας θυμόμαστε τη συμφωνία τους με τις ομαδικές απολύσεις, τη συμφωνία τους για τη μερική απασχόληση, την συμφωνία τους για υπογραφή διετών συλλογικών συμβάσεων με την επαίσχυντη αύξηση των 77 λεπτών και 1 ευρώ και αλλά πολλά παραδείγματα που ξεδιπλώνονται καθημερινά στους χώρους δουλειάς.  Τώρα όμως το θράσος τους δεν έχει όρια, γίνονται και οι ίδιοι εργοδότες!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όλο αυτόν το μηχανισμό των εργατοπατέρων που κάνουν κουμάντο στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις με σκοπό και στόχο να κρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο και χειραγωγημένο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  μας στο  νησί αλλά και σε όλη την χώρα   να καταδικάσουν όλες αυτές τις πρακτικές και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που θέλουν να βάλουν εμπόδια στους αγώνες  μας για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος που θα μπορούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

H Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί τα συνδικαλιστικά όργανα της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ να συνεδριάσουν άμεσα με θέμα την αποπομπή και καθαίρεση του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...