Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου : Καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή στους εργαζόμενους που αγωνίζονται

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ εκτελώντας για μια ακόμα φορά τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας των Super Market MARKET IN προχώρησε σε συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα μηνών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ένα ακόμη μέλος της διοίκησης και 9 ακόμη εργαζόμενοι απ’ τους οποίους ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο!

Η μανία των δυνάμεων καταστολής για να χτυπήσουν την κινητοποίηση και τους εργαζόμενους έρχεται ως συνέχεια στο ανθρωποκυνηγητό και την αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε ενάντια σε εργαζόμενους του Καρυπίδη και τις συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους.

Η μεγαλοεργοδοσία έχει ξεσαλώσει αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έδωσε η κυβέρνηση. Αξιοποιεί τις δυνάμεις καταστολής, που με μανία επιτέθηκαν και συνέλαβαν τους 12 συναδέλφους.

Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα αγωνίζονται και διαδηλώνουν απλήρωτοι επί μήνες, για το δικαίωμα τους στην εργασία και τα δεδουλευμένα τους.

Αυτό είναι το αμάρτημά τους!  

Αποτελεί δίωξη σε εργαζόμενους, στηριζόμενη σε συκοφαντίες και χτυπώντας στην καρδιά τον πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων στα super market Καρυπίδη στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή στους εργαζόμενους που αγωνίζονται!

Είναι δείγμα και πρόπλασμα για το πώς αντιλαμβάνονται αφεντικά και πολιτικό προσωπικό τους εργατικούς αγώνες και τις εργατικές διεκδικήσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μπροστά στον νέο νόμο για το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέδειξε για μια ακόμα φορά ποιόν υπηρετεί και ποιόν έχει απέναντι και κυνηγά.

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι!

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!

Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον Καρυπίδη, να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους

και να συμμετέχουν όλοι στην απεργία 14 Δεκεμβρίου

ενάντια στον νέο νόμο που ετοιμάζουν και καταργεί τα δικαιώματα και την ελευθερία των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αίμα!

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την 21η Απριλίου του 2024 συμπληρώνονται 57 χρόνια από την επιβολή της επτάχρονης στρατιωτικής...

Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπ. Πολιτισμού: Συμμετοχή στην αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το Σωματείο...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας ασθενών στην ορθοπαιδική κλινική

Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στην...