Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής: Να μην περάσει το νέο έγκλημα! Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατήργησε κανέναν αντιασφαλιστικό νόμο των «προηγούμενων», αλλά πατάει πάνω στο έδαφος που δημιούργησαν και προετοιμάζουν την καθολική και συντριπτική επίθεση στο ασφαλιστικό, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα έχει απομείνει, να αποτελειώσουν τη βρώμικη δουλειά που άφησαν ημιτελή και δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο.

 Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

 Όλοι μαζί να αγωνιστούμε, και να προετοιμάσουμε ισχυρή απεργιακή απάντηση όταν πάει η πρόταση της κυβέρνηση στη Βουλή για ψήφιση. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα, να παλέψουμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Όλοι Στην Μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας Την Παρασκευή 8 Γενάρη Στις 12πμ Στο Υπουργείο Εργασίας

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...