Έκτακτο ΔΣ Ομοσπονδίας Τροφίμων – Ποτών για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ.

Δημοσιεύτηκε στις

Την Κυριακή 17/05/2015 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ της ομοσπονδίας με την συμμετοχή των σωματείων του κλάδου με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ.

 Στη συζήτηση μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τις παρεμβάσεις των δεκάδων σωματείων που συμμετείχαν απ΄όλη την χώρα.

Αποφασίστηκε ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες τις ομοσπονδίας και των σωματείων για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Έγινε φανερό ότι μόνο με αγώνες που θα έχουν πλατιά συμμετοχή των εργαζόμενων όλου του κλάδου μπορεί να καμφθεί η στάση του ΣΕΒ και να υπογραφούν συμβάσεις που θα καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες μας.

 Οι εκπρόσωποι των σωματείων επικύρωσαν ομόφωνα την απόφαση του ΔΣ της ομοσπονδίας για:

  • Να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδριάσεις όλα τα ΔΣ, των Σωματείων του κλάδου, να πραγματοποιηθούν συσκέψεις και περιοδείες για πλατιά ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους συναδέλφους.

  • Να προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις τα σωματεία, με τους εργαζόμενους σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, να γίνουν και σε εργοστάσια και επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν επιχειρησιακά σωματεία, σε αυτό να πρωτοστατήσουν τα κλαδικά συνδικάτα σε κάθε Νομό και περιοχή.

  • Συμμετοχή των σωματείων και των εργαζομένων στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 11/06/2015 σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

  • Εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας να κηρύξει απεργία στις επιχειρήσεις όλου του κλάδου πανελλαδικά αν και εφόσον ο ΣΕΒ δεν υπογράψει νέες ικανοποιητικές συμβάσεις εργασίας.

  • Προετοιμασία για γενική απεργία ως απάντηση στα νέα μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους εταίρους, για να τσακίσουν ακόμη περισσότερο τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

 Καλούμε όλα τα σωματεία, όλες τις ομοσπονδίες στο κλάδο τροφίμων και ποτών να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να διεκδικήσουμε την ανάκτηση όλων των απωλειών και την υπογραφή νέων ΣΣΕ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...