Άρθρο του Θανάση Γκώγκου, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στον Real

Δημοσιεύτηκε στις

Με σύνθημα «η “ανάπτυξή” τους τσακίζει τη ζωή μας – αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας», κόντρα στα αφηγήματα της δίκαιης ανάπτυξης, το ΠΑΜΕ και οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε κλάδο, δίνουν καθημερινά μάχη για να φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους το αγωνιστικό κάλεσμα μπροστά στη ΔΕΘ, το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Το πραγματικό δίλημμα που έχει μπροστά του ο εργαζόμενος λαός είναι ένα: Ανάπτυξη για ποιον; Για την κερδοφορία των μονοπωλίων ή για τα συμφέροντα της συντριπτική λαϊκή πλειοψηφίας; Η πορεία είναι ήδη χαρτογραφημένη. Για τον εργαζόμενο λαό υπάρχει συνεχής φοροεπιδρομή, κακοπληρωμένα-ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης για να φτιασιδώνεται το ποσοστό της ανεργίας, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καρατόμηση κοινωνικών επιδομάτων. Την ίδια στιγμή για το κεφάλαιο υπάρχει εκποίηση δημόσιας περιουσίας, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και χαριστικές ρυθμίσεις.

Αυτό είναι το περιεχόμενο της βαλίτσας της «δίκαιης ανάπτυξης» που θα ανοίξει η νέα αντιλαϊκή επίθεση στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η επίσκεψη Μακρόν τις ίδιες μέρες, ο ερχομός του κουαρτέτου το Σεπτέμβρη, ο κρατικός προϋπολογισμός.

Οι αγώνες των εργαζομένων σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς τους προηγούμενους μήνες όπως και οι κινητοποιήσεις των ελευθεροεπαγγελματιών και των αγροτών, δείχνει ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, πως υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις. Ότι μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής, μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο,  αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών, των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει και προετοιμάζει το χτύπημα των συνδικάτων και των αγώνων των εργαζόμενων, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

 

Το ΠΑΜΕ μπροστά σε αυτές τις συνθήκες απευθύνει στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση! Διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις σε μισθούς, κοινωνικές παροχές και συντάξεις με κάλυψη των απωλειών, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.

Να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα και στο συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6.30μμ στην πλατεία Αριστοτέλους που οργανώνει το ΠΑΜΕ.

 

Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Θανάσης Γκώγκος

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...