Χαιρετισμός της Λουκίας Φαρμάκη, Υδρονομέας της ΕΥΔΑΠ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Νοέμβρη

Συνάδελφοι-Συναγωνιστές

Απευθύνω αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους των 23 υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ που η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να απολύσει, ανοίγοντας έτσι το χορό των ομαδικών απολύσεων τακτικού προσωπικού και περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.

Στην προσπάθεια της αυτή έχει χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του αστικού κράτους (ΑΣΕΠ, Άρειο Πάγο) τη συκοφαντία μας στους άλλους συναδέλφους, την ανισότιμη μεταχείριση, τους εκβιασμούς, μέχρι και τις ανακοινώσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Εμείς διεκδικούμε το δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη δουλειά, το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα, το δικαίωμα να μη ζούμε στην εργασιακή ανασφάλεια που το κατακτήσαμε έως τώρα με πολύχρονους αγώνες.

Παλεύουμε ενάντια στις απολύσεις τις δικές μας μα και γενικότερα στην ΕΥΔΑΠ, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που θα γίνουν μοχλός για να περάσει το δίκτυο σε ιδιώτες και να προχωρήσει έτσι απρόσκοπτα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της διορισμένης διοίκησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού, εξέλιξη που θα έχει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για όλα τα λαϊκά στρώματα.

Ο αγώνας μας μέχρι σήμερα, ο συλλογικός αγώνας των ταξικά συνειδητοποιημένων εργαζομένων που στηρίζει την προσπάθειά μας, τους έχει φέρει σε δύσκολη θέση, μας έχει διατηρήσει στις θέσεις εργασίας μας.

Δείχνει ότι όταν διεκδικείς το δίκιο σου οργανωμένα, συλλογικά, με σχέδιο και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους μαζί σου φέρνει αποτελέσματα.

Δεν επαναπαυόμαστε με τις μέχρι τώρα μικρές νίκες μας.

Η ιστορία έδειξε πως όποιες κατακτήσεις έχει αποσπάσει η εργατική τάξη θα ανατραπούν εύκολα αν εφησυχάσουμε.

Συνεχίζουμε λοιπόν τον αγώνα μας μαζί και με τους άλλους εργαζομένους μέχρι την τελική νίκη.

 

Comments are closed.