Χαιρετισμός ΠΑΣΕΒΕ στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο

 

Εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζουμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο. Χαιρετίζουμε τα πάνω από 120 πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες που πήραν την αγωνιστική απόφαση  συμμετοχής σήμερα.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΟΙ – ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ

Καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις για ανάπτυξη, καινοτομία, εξυπηρέτηση, ρυθμίσεις και επιδοτήσεις. Αυτός είναι ο δρόμος των μεγαλοεπιχειρηματιών ενώ χιλιάδες φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι θα βράζουμε στην αναδουλειά  και στα χρέη.

Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Έχουμε συγκεντρώσει πείρα που μπορεί να συμβάλλει. Τα σωματεία, οι ενώσεις των ΕΒΕ, οι επιτροπές αγώνα, να γίνουν κυψέλες αλληλεγγύης, οργάνωσης της πάλης, που θα υποδεχτούν χιλιάδες νέους συναδέλφους που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με εμάς.

Μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Να δυναμώσει η κοινή πάλη με τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους γιατί κοινή είναι η αφετηρία των προβλημάτων μας. Η στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων που την υλοποιούν για λογαριασμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός και στα ίδια τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που ενισχύουν  την δήθεν  ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη για τους μικρούς, που σμπαράλιασαν το συνδικαλιστικό κίνημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων, βάζουν πλάτη στον αφανισμό μας.

Κοροϊδεύουν  τους αυτοαπασχολούμενους.

Χαιρετίζουν τις ρυθμίσεις της Κυβέρνησης, τις περιβόητες επιδοτήσεις ενώ γνωρίζουν ότι αφορούν τους λίγους .

 Δεν λένε κουβέντα για την κατάργηση των νόμων που μας αφανίζουν, για τους χιλιάδες συναδέλφους που παραμιλάνε από τα χρέη και την ανεργία. Αντίθετα βάζουν πλάτη στη συκοφάντηση, νομιμοποιούν το κυνηγητό μας  από την κυβέρνηση. Για αυτό πρέπει να παραμεριστούν.

Η σημερινή μέρα να γίνει βήμα για δυνάμωμα των αγώνων μας

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ

–         επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ κ πλήρη ιατροφαρμακευτική κ νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του χωρίς εξαιρέσεις μέχρι να βρει νέα εργασία

–         αναγνώριση του χρόνου εργασίας στα συντάξιμα έτη

–         πάγωμα όλων των χρεών κ των ρυθμίσεων για όσο διάστημα παραμένει άνεργος

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΥΤ/ΩΝ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤ/ΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤ/ΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

27 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΝΕΚΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

 

 

Comments are closed.