Τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Ν.Καβάλας και Οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Καβάλας καλούν σε σύσκεψη την Τετάρτη 1 Νοέμβρη και ώρα 6μμ στο ξενοδοχείο «EΣΠΕΡΙΑ»

Δημοσιεύτηκε στις

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!! ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΣΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ» ΣΤΙΣ 13-14 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει κι άλλα βάρβαρα μέτρα για το λαό με την 3η αξιολόγηση, δηλ. νέα χτυπήματα στα εργασιακά, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, στο περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, στην οργάνωση των εργατικών αγώνων, κα. ακολουθώντας πάντα πιστά τις οδηγίες της ΕΕ.

Την ίδια περίοδο στις 13-14 Νοέμβρη στην Κομοτηνή θα στήσουν, μαζί με τους τοπικούς παράγοντες την «αναπτυξιακή φιέστα», για να «ξεπλύνουν» την αντιλαϊκή τους πολιτική, να κάνουν τον λαό συνένοχο, χειροκροτητή της πολιτικής τους.

Κανένα εργατικό σωματείο, κανένας φορέας να μην συμμετέχει στο πανηγύρι που ετοιμάζουν.

Πληρώσαμε αρκετά την κρίση τους και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την «ανάπτυξή» τους.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη που προβάλλει η κυβέρνηση, η επιστροφή στην «κανονικότητα», η «υγιής» επιχειρηματικότητα, αφορά το μεγάλο κεφάλαιο, τα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Προϋποθέτει το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.

Η εμπειρία των εργαζομένων στην περιοχή μας είναι αποκαλυπτική. Τεράστια κέρδηόλα αυτά τα χρόνια για μια σειρά επιχειρηματικών ομίλων σε όλη την περιοχή, μειώσεις μισθών, ελαστικές μορφές απασχόλησης, απληρωσιά, εντατικοποίηση της εργασίας και δεκάδες εργατικά ατυχήματα από την άλλη είδαν οι εργαζόμενοι.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και η πολιτική της για την ανάπτυξη είναι μια απάτη. Οι εργαζόμενοι δεν θα δουν κανένα όφελος, δεν είναι στόχος για τα συμφέροντά τους. Κι επειδή δοκιμάσαμε τον δρόμο της αναμονής, της ανοχής, τη λογική του «μικρότερου κακού», δεν

δεχόμαστε πια να ζούμε με ψίχουλα.

Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Δυναμώνουμε να συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 Τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Ν.Καβάλας και Οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Καβάλας καλούν σε σύσκεψη την Τετάρτη 1 Νοέμβρη και ώρα 6μμ στο ξενοδοχείο «EΣΠΕΡΙΑ» για την οργάνωση του συλλαλητηρίου στην Κομοτηνή.

 

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ.

 

 

 

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Άνθρακας τα προγράμματα απασχόλησης για τους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ

«Άνθρακας» αποδεικνύεται  ο «θησαυρός» των  «προγραμμάτων  απασχόλησης και αποκατάστασης των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ». Διεκδικούμε: Ενίσχυση...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Όχι στην παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει» ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, λίγες μέρες μετά το «κάλεσμα» για υποβολή...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών :Για την άθλια ενέργεια της ΔΙΠΕ Ροδόπης να παραπέμψει σε πειθαρχικό 3 συναδέλφους

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ! ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ...