Συναντήσεις της Συνομοσπονδίας CGTB Βραζιλίας με το ΠΑΜΕ και Συνδικάτα

Επίσκεψη στο ΠΑΜΕ και συναντήσεις με συνδικαλιστικές οργανώσεις πραγματοποίησε η Συνομοσπονδία CGTB Βραζιλίας, μέλος της ΠΣΟ, την Δευτέρα και Τρίτη, 28-29 Νοέμβρη.

Στη συνάντηση με το ΠΑΜΕ η αντιπροσωπεία της CGTB, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Ubiraci Dantas, ενημέρωσε για τις εξελίξεις και την κατάσταση στην Βραζιλία και την προετοιμασία Γενικής Απεργίας για τις 5 Δεκέμβρη.

Την Τρίτη η αντιπροσωπεία της CGTB επισκέφτηκε το παράρτημα του Σωματείου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας στο Πέραμα, όπου ενημερώθηκε για τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση των εργαζομένων, αλλά και την ιστορία της εργατούπολης του Λαυρίου, ενώ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Μουσείο της Γαλλικής Εταιρίας.

Το ΠΑΜΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας στον Αγώνα των εργαζομένων της Βραζιλίας και της CGTB ενόψει και της Γενικής Απεργίας τους στις 5 Δεκέμβρη.

Και οι δυο οργανώσεις συμφώνησαν στην ανάγκη να δυναμώσει ο συντονισμός και η συνεργασία των ταξικών συνδικάτων ενάντια στον κοινό εχθρό, την εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό.

ΦΩΤΟ:

https://plus.google.com/photos/111424066969409429174/album/6493766016233480513?authkey=CKDJutO7hr71qgE

Comments are closed.