Πρόταση της ΔΑΣ στο ΕΚΑ για κήρυξη νέας 24ωρης Απεργίας όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή

Δημοσιεύτηκε στις

Προς τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

 

Συνάδελφοι,

Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη και μια σειρά κινητοποιήσεις που έγιναν σε κλάδους και χώρους δουλειάς ήταν μια αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων της Αθήνας και όλης της Ελλάδας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει πάρα πολύ σύντομα για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ηςαξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμμένες αντιδράσεις της εργατικής τάξης), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες. Για παράδειγμα η κυβέρνηση για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων επιδιώκει να ξεμπερδεύει με το απεργιακό δικαίωμα γενικά αλλά και σε μια σειρά επιχειρήσεις που οδεύουν προς το Υπερταμείο και την ιδιωτικοποίηση όπως εδώ στην Αττική: οι Αστικές Συγκοινωνίες, η ΕΥΔΑΠ, το Αττικό Μετρό κ.α. Θέλουν να δέσουν τους εργαζόμενους χειροπόδαρα, να μην αντιδράσουν στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής. Να μην τους το επιτρέψουμε.

Καταθέτουμε την πρόταση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑ να προχωρήσει εκτάκτως σε συνεδρίαση και να πάρει απόφαση για νέα 24ωρη Απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή για να το ψηφίσει μαζί με τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας.

 ΔΑΣ ΕΚΑ

 

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

           Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού...

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής: Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη Δημόσια Υγεία. Το νομοσχέδιο...