Μήνυμα Αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους του Παναμά

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στη Γενική Ένωση Εργαζομένων του Παναμά και το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Βιομηχανίες Ζαχαροπλαστικής και Αλευριού στον δίκαιο αγώνα τους να προστατέψουν τις μητέρες εργαζόμενες.

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν την πολυεθνική εταιρία Pascual S.A. θυγατρική της Casa Luker, με έδρα τη Κολομβία, για τις τρομοκρατικές πρακτικές που ακολουθεί απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενες. Η εταιρία δημιουργεί συνθήκες ψυχολογικού πολέμου απέναντι σε εγκυμονούσες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων αλλά και των βρεφών. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί «ανακριτικές» τακτικές για να μάθει ποιες εργαζόμενες εγκυμονούν.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δείχνει το αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού, όπου μπροστά στην κερδοφορία της εταιρίας ο εργάτης αντιμετωπίζεται χωρίς αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη μητρότητα μετατρέπεται σε «έγκλημα».

Απέναντι σε τέτοιες πρακτικές το ταξικό εργατικό κίνημα απαντά με ενδυνάμωση της Αλληλεγγύης και της στήριξης μεταξύ των εργαζομένων. Με την αποκάλυψη και την καταγγελία των πρακτικών της συγκεκριμένης εταιρίας. Με την υπεράσπιση του δικαιώματος της μητρότητας σε κάθε εργαζόμενη.

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, βρίσκεται στο πλευρό σας.

 

Η Γραμματεία Διεθνών

Περισσότερα

Διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πραγματοποιήθηκε χθές, 22 Ιουλίου, η διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο...

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...

Αποστολή του ΠΑΜΕ στην Δανία

Στις 4 και 5 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Δανία ύστερα από...