Κοινή Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και Συνδικάτου Οικοδόμων για τις πλημμύρες

Δημοσιεύτηκε στις

Οι τελευταίες πλημμύρες στο νομό μας , αλλά και σ’ άλλους νομούς, ήρθαν να προστεθούν στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα με τις πολιτικές της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που συνεχώς μειώνουν το εισόδημά τους. Τα αποτελέσματα αυτών των πλημμυρών ήταν καταστροφικά για τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτές τις περιοχές .

Καλούμε άμεσα τους φορείς ( Δήμους, Π.Ε. Αιτωλ/νίας ) να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποκατάσταση των ζημιών και να αποζημιωθούν 100% οι πληγέντες.

Οι πλημμύρες έφεραν στην επικαιρότητα, για μια ακόμα φορά, τις θέσεις της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη χώρα όπως και για έργα αντισεισμικής προστασίας μιας και η χώρα μας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής.

Καλούμε άμεσα την πολιτεία να πάρει μέτρα και να βγάλει όσα κονδύλια χρειάζονται για να γίνουν έργα υποδομής που θα περιορίζουν τις καταστροφές από τέτοια φαινόμενα , τόσο στο νομό μας όσο και σ’ όλη τη χώρα. Για να μη φτάσουμε, πέρα από τις καταστροφές, να θρηνήσουμε και άλλα θύματα , μιας και στο παρελθόν υπήρξαν πολλά.

Παράλληλα, θα μπορέσει να ανακάμψει ο κλάδος των κατασκευών και να βρουν δουλειά οι συνάδελφοί μας που στα χρόνια της κρίσης τους γονάτισε η ανεργία ( ξεπέρασε το 85% στον κλάδο).

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου της ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες.

Το Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ &

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ

 

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου – Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Προχωράμε πιο αποφασιστικά με νέα 24ωρη απεργία στις 31 Μάη

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μεταλλεργάτες που εργάζονται στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις αποφάσεις...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect και λθ:  Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Το Σωματείο εκφράζει την θλίψη όλων μας για τον άδικο χαμό του 47χρονου εργάτη...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Για το εργοδοτικό έγκλημα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και...