Τετάρτη, 29 Ιουνίου

Καταδικάζουμε τα νέα εργατικά εγκλήματα των καπιταλιστών

0

Το Π.Α.ΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση της εργατική τάξης για τα νέα εγκλήματα της εργοδοσίας σε βάρος της ζωής δύο εργατών που σκοτώθηκαν σήμερα 7/7/09, με λίγες ώρες διαφορά, ο ένας στα έργα οδοποιίας στον Αγ. Στέφανο Δομοκού και ο άλλος στον οδικό άξονα Σπάρτης. Εργοδότης και στους δύο είναι η Τεχνική Εταιρεία ΑΚΤΟΡ, γνωστή και από άλλα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα – εγκλήματα. Αλλά και από απολύσεις εργαζομένων στα εργοτάξιά της.

Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση που με τις πολιτικές της αφήνει ασύδοτους τους εργοδότες. Ανάλογες ευθύνες έχουν και τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, που καλύπτουν τους εργολάβους και τις πολυεθνικές, που υπερασπίζονται λυσσαλέα την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους, και αντιμετωπίζουν τις ανθρώπινες ζωές, ως αναλώσιμο υλικό για το αυγάτεμα των κερδών των καπιταλιστών. Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες στους εργοδότες που δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, να αποδοθούν ευθύνες στην εργοδοσία για τα νέα θύματα, όπως και για κάθε εργάτη που αχρηστεύεται ή χάνει τη ζωή του στο εργοτάξιο, στο γιαπί, στο εργοστάσιο, ή όπου αλλού εργάζεται.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα ταξικά συνδικάτα να συνεχίσουν τον αγώνα για να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα. Να απαιτούν να παίρνονται μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε όλους τους χώρους δουλειάς και να παλεύουν για τα δικαιώματα των σύγχρονων αναγκών τους στην προοπτική της εξάλειψης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και επομένως και της εγκληματικής εργοδοσίας..

 

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.