Η Aili Labanino, η οποία είναι κόρη ενός από τους 5 Κουβανούς Πατριώτες πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία του ΠΑΜΕ, της Aili Labanino, η οποία είναι κόρη ενός από τους 5 Κουβανούς Πατριώτες που είναι φυλακισμένοι εδώ και 15 χρόνια στις ΗΠΑ.

Η Aili Labanino, μας ενημέρωσε για τους λόγους της σύλληψης των 5 Κουβανών. Μας πληροφόρησε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δωροδόκησε με 1.000.000 δολάρια δημοσιογράφους για διασπορά ψεύτικων ειδήσεων σε βάρος των 5 Πατριωτών.

Η Aili Labanino, είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει εκφραστεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στους 5, από οργανώσεις και προσωπικότητες σε όλον τον κόσμο, το οποίο δεν προβάλλεται από τα ΜΜΕ και μόνο με την διεθνή αλληλεγγύη τελικά θα απελευθερωθούν.

Εκ μέρους της ΕΓ του ΠΑΜΕ ο σδ. Δήμος Κουμούρης πληροφόρησε την Aili Labanino, για τους αγώνες του ΠΑΜΕ για την απελευθέρωση των 5 Πατριωτών και για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής επανάστασης της Κούβας. Επίσης την ενημέρωσε ότι στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 6 Νοέμβρη θα υπάρξει ψήφισμα αλληλεγγύης στους 5 Κουβανούς.

Την κόρη του Κουβανού Πατριώτη, συνόδευε ο Πρέσβης της Κούβας και στην συνάντηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΠΣΟ με επικεφαλής τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέας της, Βαλεντίν Πάτσο.

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών του εργοστασίου Falk Ista στην Σερβία

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργάτες του εργοστασίου Falk Ista και στο Συνδικάτο...

Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://youtu.be/a_K6jvkA-8I Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα...

Αλληλεγγύη στους εργάτες της Ιταλίας και στην Απεργία της 26 Μάη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Ιταλίας και το συνδικάτο  USB...