Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στον καπιταλισμό, η αντισεισμική θωράκιση είναι ” κόστος” για τις κυβερνήσεις των καπιταλιστών.

Δημοσιεύτηκε στις

Αγαπητοί Σύντροφοι της USB,

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει τη συμπαράσταση του στην εργατική τάξη και τον λαό της Ιταλίας που πλήγηκαν από τους πρόσφατούς σεισμούς. Ιδιαίτερα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα και τις οικογένειες τους. Και η Ελλάδα είναι μία χώρα που πλήγεται συχνά από σεισμούς και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας κατανοούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Γνωρίζουμε, ότι αν και οι σεισμοί είναι ένα φυσικό φαινόμενο, οι συνέπειες τους είναι βαθιά ταξικές. Και στην Ιταλία αυτοί που επλήγησαν περισσότερο ήταν φτωχές περιοχές και εργασιακοί χώροι στους οποίους τα μέτρα προστασίας θεωρούνται πολυτέλεια. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στον καπιταλισμό, η αντισεισμική θωράκιση στα σχολεία, τα δημόσια κτίρια και τους χώρους δουλειάς είναι «κόστος» για τις κυβερνήσεις των καπιταλιστών.

Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας στηρίζει τους αγώνες σας για τη προστασία των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων της Ιταλίας.

 

Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ

Περισσότερα

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Κανένας λαός δεν είναι ελεύθερος όσο ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι ελεύθερος! Η 29η Νοεμβρίου...

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργατών της Bosch στην Γερμανία ενάντια στο κλείσιμο εργοστασίων και στις απολύσεις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την ταξική και διεθνιστική του αλληλεγγύη στους εργάτες της Bosch στη...

Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης προς τον Πρόεδρο του Συνδικάτου ΕΝΕΔΕΠ και του ΕΚ Πειραιά, Μάρκο Μπεκρή

Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης στο σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και στον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του...