Εργατικό Κέντρο Άρτας: Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ τη Δευτέρα 11 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποίησε το εργατικό κέντρο Άρτας με τη συμμετοχή εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, σπουδαστών με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση τον Γενάρη.

 

Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γιάννης Γάλλιος που μεταξύ άλλων ανέφερε: ότι  «το ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου» για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και με τέτοιο πνεύμα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η οργάνωση της απεργίας γιατί αν περάσει το αντιασφαλιστικό που ετοιμάζουν, δεν θα μείνει κανείς που δεν θα πειραχτεί (συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, γυναίκες, νέοι), αφού θα μειωθούν δραστικά οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές), οι παροχές υγείας-πρόνοιας, θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης για όλους.

 

Επίσης κάλεσε τα σωματεία να συνεδριάσουν γρήγορα, να αρχίσουν αμέσως Γ.Σ, συσκέψεις, συζητήσεις για το ασφαλιστικό και την προετοιμασία της. Να ξεκινήσουν άμεσα πρόγραμμα περιοδειών- συζητήσεων σε χώρους δουλειάς.

 

Τέλος στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ την Δευτέρα 11 Γενάρη στις 11πμ.

 

 

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. Βιομηχανίας Γάλακτος Τρικάλων ΤΡΙΚΚΗ: Ανακοίνωση για τις εκλογές του Σωματείου

Το Σωματείο μας χαιρετίζει τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους μας που με την μεγάλη...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Οικοδόμων Ρόδου: Με αφορμή ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα που έγινε χθες στο έργο ύδρευσης στην περιοχή της Καλάθου

Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς εδώ και τώρα!  Ακόμη ένας εργαζόμενος άφησε την...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Οι συνάδελφοι στο Allou Fun Park δεν είναι μόνοι τους

ALLOU FUN PARK: Η εργοδοσία απολύει εργαζόμενους, ανάμεσά τους μέλη της Προσωρινής Διοίκησης του...