Για την απελευθέρωση της Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι

Δημοσιεύτηκε στις

 Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει την απελευθέρωση της νεαρής παλαιστίνιας, Αχέντ Ταμίμι και της μητέρας της, για την επιστροφή τους στην οικογένεια τους.

Τα μέλη της οικογένειας Ταμίμι φυλακίστηκαν το Δεκέμβρη και καταδικάστηκαν από στρατιωτικό δικαστήριο του Ισραήλ σε πολυετή φυλάκιση, για την αντίσταση τους στην ισραηλινή κατοχή της παλαιστινιακής γης.

Η πρόωρη αποφυλάκιση τους, με αναστολή, ήταν αποτέλεσμα και του τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης, που απλώθηκε σε όλο τον κόσμο, ενάντια στην φυλάκιση τόσο της νεαρής Αχέντ, όσο και όλων των παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, που ακόμη κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

 Και στην Ελλάδα, χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνδικάτα, στήριξαν πολύμορφα την Καμπάνια της Επιτροπής Νέων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας «ΛΕΥTΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» και συμμετείχαν στις δεκάδες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία.  Επίσης αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη και επισκέφτηκε το χωριό Ναμπι Σαλεχ και την οικογένεια Ταμίμι εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξη του.

Το ΠΑΜΕ με μήνυμα του στην οικογένεια Ταμίμι, καλωσορίζει την επιστροφή της Αχέντ και της μητέρας της στο σπίτι τους, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε για την σταθερή αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στον παλαιστινιακό λαό

Περισσότερα

Η ITUC ξεπλένει ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ για ακόμη μια φορά

Παραμονές της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η ITUC, ο γνώριμος εταίρος των μονοπωλίων και...

Αλληλεγγύη στην ΠΕΟ και στους εργαζόμενους της Κύπρου για την απεργιακή κινητοποίηση στις 11 Σεπτεμβρίου

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία(ΠΕΟ) και στους εργαζόμενους της...

Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό του Λονδίνου και στο συνδικάτο τους RMT

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Μετρό του Λονδίνου και στο...