Για την έναρξη του συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Και η έναρξη του συνεδρίου επιβεβαιώνει αυτό που για χρόνια το ΠΑΜΕ τονίζει: ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στηρίζει με όλους τους τρόπους τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα.

Ο Απολογισμός της Διοίκησης της ΓΣΕΕ επανέφερε  για μια ακόμα φορά ως αιτίες της κρίσης τα golden boys, την απληστία του καπιταλισμού, το νεοφιλελευθερισμό κλπ. Προβάλε ως λύση νέο μείγμα διαχείρησης, αθώωνοντας τον καπιταλισμό και τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τον υπηρετούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το τσιράκι των διεθνών μονοπωλίων γραμματέας της ITUC Saran Burrow η οποία είπε τα ίδια στα αγγλικά .

Προκάλεσε λέγοντας ότι το ΔΝΤ δεν έχει ιδέα για τις συνέπειες που έχει η πολιτική του στους εργαζόμενους. Πρόβαλε ως λύση για τους εργαζόμενους ένα νέο μοντέλο καπιταλισμού. Ευχαρίστησε την ηγεσία της ΓΣΕΕ στον κοινό στόχο προώθησης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στην εργατική τάξη.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να βγάλει τα συμπεράσματά της και να πετάξει απο πάνω της τους επικίνδυνους για τα συμφέροντά της υποτακτικούς του κεφαλαίου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Περισσότερα

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά ενάντια στην άφιξη κρουαζιερόπλου με Ισραηλινούς στρατιώτες ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ, σωματεία και φορείς με  αφορμή την άφιξη...

Δήλωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας , Γ. Γαλανόπουλο, για την απόφαση της κυβέρνησης για ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία

Η κυβέρνηση συνεχίζει το ξεπούλημα του κρατικού συστήματος Υγείας. Με την τελευταία υπουργική απόφαση...

Κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train ενάντια στις απολύσεις ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα από τους εργαζόμενους, στα κεντρικά γραφεία της «Hellenic Train», μετά...