Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των σιδηροδρόμων της Γερμανίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των σιδηροδρόμων της Γερμανίας που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι σιδηροδρομικοί της Γερμανίας κατεβαίνουν ξανά σε απεργία διεκδικώντας μισθολογικά αιτήματα, την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, αλλά και ενάντια στις παρεμβάσεις της εργοδοσίας που βάζει εμπόδια στην συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα και της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων του κλάδου των Μεταφορών, πράγμα που προωθεί και η Ελληνική Κυβέρνηση στους σιδηροδρόμους της Ελλάδας.

Επίσης, οι συνέπειες της κυριαρχίας στο συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης, δυνάμεων που εκφράζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργεί δυσκολίες και εμπόδια σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση που θέλει να προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων και σε αυτές τις συνθήκες αναλαμβάνει αγωνιστικές, μαχητικές πρωτοβουλίες.

Κόντρα σε όλες αυτές τις δυσκολίες και τα εμπόδια, όπλο των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο είναι η αλληλεγγύη. Για αυτό το λόγο, το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα σας.

 Η Γραμματεία Διεθνών

 

Περισσότερα

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη ενάντια στους συνδικαλιστές πυροσβέστες της USB στην Ιταλία

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συνδικαλιστές πυροσβέστες της USB στην Ιταλία, που...

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ για την έκρηξη στο εργοστάσιο τροφίμων στα Τρίκαλα

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και την αλληλεγγύη της...

Για τη πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία. Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

Πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας Το ΠΑΜΕ εκφράζει...