Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ,ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,ΠΕΕΜΑΓΕΝ απαιτούν την άμεση σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ για τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ απαιτούν να καταγγελθούν οι συμβάσεις που υπογράφει έναντι αμοιβής ο Γ.Γ της ΠΝΟ Χαλάς σε συνεργασία με την Διεθνή Οργάνωση Μεταφορών (ITF) την αντίστοιχη ευρωπαϊκή (ETF) και τους εφοπλιστές για τα ελληνόκτητα πλοία με ξένη σημαία, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται η κλαδική ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες, αλλά συμβάσεις με μισθούς πείνας, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, σε συνθήκες γαλέρας.

Απαιτούμε να δοθούν αναλυτικές καταστάσεις με τις ναυτιλιακές εταιρείες, τα πλοία και τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από αυτές τις συμβάσεις που είναι σε ισχύει.

Αυτή η κατάσταση ενισχύει την αδιαλλαξία των εφοπλιστών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αυτό καταγράφεται και από το γεγονός ότι στην ποντοπόρο ναυτιλία έχουν να ανανεωθούν οι ΣΣΕ από το 2010.

Απαιτούμε για άλλη μια φορά την άμεση σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ για τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών, με την λήψη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.

 

  ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

 

 

 

Περισσότερα

Καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική που κάνει το νερό… νεράκι και πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό

Οι νέες χρεώσεις στο νερό αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά ποιος τελικά πληρώνει την...

Πρόγραμμα παιδικής εκπομπής Αγριόχηνες για το Σάββατο 20 Δεκέμβρη

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, στις 9.00 το πρωί στο web radio του ΠΑΜΕ...

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τη νέα απεργία των ηθοποιών στα θέατρα στις 27 Δεκέμβρη για την υπογραφή ΣΣΕ

Στις 27 Δεκέμβρη οι ηθοποιοί που εργάζονται στα θέατρα ετοιμάζονται να κατέβουν εκ νέου...