Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας : Για μία ακόμη φορά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Χαλυβουργούς που με τη στάση τους έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη – αντιδραστική απόφαση της αστικής δικαιοσύνης ενάντια στους 5 χαλυβουργούς, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 7 μήνες φυλάκιση για τον ηρωϊκό, απεργιακό αγώνα που έδωσαν μαζί με τους συναδέλφους τους, πριν από 6 χρόνια στην “Χαλυβουργία Ελλάδος” και κράτησε πάνω από 9 μήνες!

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από μηνύσεις απεργοσπαστών και ανθρώπων της εργοδοσίας, με την πλήρη στήριξη του Μάνεση, των βιομηχάνων και της υπόλοιπης αστικής τάξης. Καταδίκασε τους Χαλυβουργούς γιατί ζητούσαν τα αυτονόητα. Δουλειά με μισθούς και δικαιώματα που να πατάνε στις σύγχρονες ανάγκες αλλά και το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία που το τελευταίο διάστημα έχουν λυσσάξει να καταργήσουν.

Για μία ακόμη φορά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Χαλυβουργούς που με τη στάση τους έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στην αστική δικαιοσύνη πως όσες ποινές κι αν επιβάλουν, δεν θα αμαυρώσουν έναν αγώνα που ξεκίνησε μέσα στο χώρο δουλειάς, από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και κράτησε με μαζικές διαδικασίες για πάνω από 9 μήνες, με όπλο το δίκιο τους και τη στήριξη εκατοντάδων σωματείων μέσα κι έξω από τη χώρα.


Η Διοίκηση

 

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Αττικής: Όλοι 24 Ιούνη στην κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ

Όλες και όλοι την Τετάρτη 24/06 στην κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ έξω από τα γραφεία...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφ. Αττικής: Καταγγελία για την απαγόρευση εισόδου στην Παλαιστίνη αντιπροσωπείας συνδικαλιστών από την Ελλάδα

Καταγγελία για την απαγόρευση εισόδου στην Παλαιστίνη αντιπροσωπείας συνδικαλιστών από την Ελλάδα από το...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Όχι στην καταστροφή του μεταλλευτικού εξοπλισμού στα ορυχεία της ΔΕΗ

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ...