Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας : Για μία ακόμη φορά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Χαλυβουργούς που με τη στάση τους έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη – αντιδραστική απόφαση της αστικής δικαιοσύνης ενάντια στους 5 χαλυβουργούς, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 7 μήνες φυλάκιση για τον ηρωϊκό, απεργιακό αγώνα που έδωσαν μαζί με τους συναδέλφους τους, πριν από 6 χρόνια στην “Χαλυβουργία Ελλάδος” και κράτησε πάνω από 9 μήνες!

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από μηνύσεις απεργοσπαστών και ανθρώπων της εργοδοσίας, με την πλήρη στήριξη του Μάνεση, των βιομηχάνων και της υπόλοιπης αστικής τάξης. Καταδίκασε τους Χαλυβουργούς γιατί ζητούσαν τα αυτονόητα. Δουλειά με μισθούς και δικαιώματα που να πατάνε στις σύγχρονες ανάγκες αλλά και το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία που το τελευταίο διάστημα έχουν λυσσάξει να καταργήσουν.

Για μία ακόμη φορά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Χαλυβουργούς που με τη στάση τους έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στην αστική δικαιοσύνη πως όσες ποινές κι αν επιβάλουν, δεν θα αμαυρώσουν έναν αγώνα που ξεκίνησε μέσα στο χώρο δουλειάς, από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και κράτησε με μαζικές διαδικασίες για πάνω από 9 μήνες, με όπλο το δίκιο τους και τη στήριξη εκατοντάδων σωματείων μέσα κι έξω από τη χώρα.


Η Διοίκηση

 

 

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Άμεσα μέτρα πρόληψης στους χώρους δουλειάς

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Κανείς ναυτεργάτης του πλοίου Άγιος Νεκτάριος Αίγινας χωρίς δουλειά

Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι ο αχαλίνωτος ανταγωνισμός των ναυτιλιακών εταιρειών για τη...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη...