Σαρωτικές ανατροπές στη διαδοχική ασφάλιση

Δημοσιεύτηκε στις

 

Με νέες ανατροπές στο δικαίωμα της διαδοχικής ασφάλισης απειλούνται πάνω από 150.000 εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι, από τα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ και με την τελευταία εγκύκλιο.

Τα σχέδια αυτά αφορούν όλους τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως σε πρώτη φάση όσους αυτοαπασχολούμενους ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και στη συνέχεια στο ΙΚΑ.

Από τις επιχειρούμενες αλλαγές ιδιαίτερα θα πληγούν οι μητέρες που κατοχύρωσαν σύνταξη με ανήλικα παιδιά, οι ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ που κατοχύρωσαν δικαίωμα με 10.000 ένσημα με συνυπολογισμό πλασματικού χρόνου όπως και οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ που κατοχύρωναν δικαίωμα για σύνταξη με τις προϋποθέσεις που ισχύουν έως σήμερα.

Η αύξηση των ορίων ηλικιών φτάνει μέχρι και τα 12 χρόνια που σημαίνει 12 χρόνια περισσότερη δουλειά

Οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι με τον αγώνα τους μπορούν να τους χαλάσουν τα σχέδια, να μην περάσουν οι σχεδιασμοί τους για τη διαδοχική ασφάλιση και οι γενικότερες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

Περισσότερα

Η παιδική εκπομπή του ΠΑΜΕ Αγριόχηνες το Σάββατο 7 Φλεβάρη

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026, στις 9.00 το πρωί στο web radio του ΠΑΜΕ...

6 Φλεβάρη Απεργία – Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο! ΣΠΟΤ

«Οι λιμενεργάτες δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο» σε 6 χώρες και 20 λιμάνια Η αυριανή...

SPOT Απεργία σε Πειραιά και Θριάσιο 6 Φλεβάρη- Διεθνής μέρα δράσης των λιμενεργατών σε 6 χώρες και 20 λιμάνια

Απεργία σε Πειραιά και Θριάσιο 6 Φλεβάρη με αποφάσεις εργατικών κέντρων και συνδικάτων -...